Hymnes from East and West
Couleur Vocale: Les Dames Vocales

 

Gustav Holst raakte gefascineerd door de Hindoeïstische teksten van de Rig Veda en leerde Sanskriet om zich te kunnen verdiepen in de eigenheid ervan. Hij kwam met een aantal werken in een hoogst eigen sfeer waaronder de prachtige 4 hymnes voor vrouwenkoor en harp. Barber neemt ons mee naar het zeer vroege christendom met een hymne voor de vrouwen die niet wilde wijken voor geweld omwille van hun geloof in Christus. Lasse Thoresen zette meerdere teksten van het bahai geloof op muziek. De jonge Sloveense componist Makor zette een aantal mystieke teksten op muziek en plaatse de zangeressen daarvoor verspreid in de ruimte. The May Magnificat van de Engelse dichter Gerald Manley Hopkins s.j. stoomt over van de lieflijkheid van de natuur in mei om Maria te eren. Vele visioen en inspiraties uit oost en west vloeien samen in dit programma van vrouwen ensemble Les Dames Vocales tot een muzikaal en geïnspireerd geheel.

Les Dames Vocales, begonnen in het najaar van 2020, is een Amsterdams project-ensemble voor vrouwenstemmen o.l.v. Jeroen Spitteler. De zangeressen zijn alle ervaren en zingen vaak al in gemengde koren or andere ensembles. Maar de liefde voor het prachtige repertoire en de speciale vocale klank die de combinatie van hoge stemmen eigen is brengt deze musici samen in dit uitdagende ensemble. LDV heeft een brede smaak: in principe zingen we al het klassieke repertoire dat voor onze samenstelling geschikt is: beginnend bij de vroege middeleeuwse muziek tot aan de hedendaagse.

 

Programma 

Gustav Holst (1874-1934)

 • Choral Hymns from the Rig Veda, op. 26
  Third Group, for women's chorus and harp (H. 99)
  1. Hymn to the Dawn
  2. Hymn to the Waters
  3. Hymn to Vena (Sun rising through the mist)
  4. Hymn of the Travellers
 • Two Eastern Pictures, for women’s voices and harp (H. 112)
  1. Spring
  2. Summer

Samuel Barber (1910-1981)
The Virgin Martyrs Opus 8, No. 1

Lasse Thoresen
Einige die Herzen deiner Diener 

Andrej Makor
Meditationes Sacrae (2015)

J. Spitteler
The May Magnificat (2017)

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €18,-
Korting  €15,- (CJP/student/stadspas groene stip)

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 

 


Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.

Bekijk de hele Couleur Vocale serie >

 

< Terug naar de algemene agenda