Enrico Pace | Bösendorfer Piano Series

Datum: 13 februari 2025
Tijd: 20:15
Kaarten regulier: €35,00
Kaarten korting: €27,50 (CJP/stadspas groene stip) 
Kaarten student: €12,50
Kaarten kopen
Foto: Marco Borggreve
Foto: Marco Borggreve

Enrico Pace | Bösendorfer Piano Series

‘Bij Pace herken je niet alleen de instrumenten, maar zijn legato bereikt tegelijk de sensualiteit van een hele strijkersgroep en het tutti is van een grandioze rijke diepte.’ – Süddeutsche Zeitung

Al menigmaal hoorden we studenten van Enrico Pace in de Bösendorfer Piano Series, maar vanavond horen we the master himself! De avond begint met zes stukken in vijf minuten tijd: Schönberg wond er duidelijk geen doekjes om. Toch worden de 6 kleine Klavierstücke gezien als zijn meest expressieve muziek ooit. Vervolgens horen we misschien wel de meest intieme van alle pianosonates van Schubert, de Sonate in G-groot. Na de pauze worden weer 6 Klavierstücke gespeeld, maar dan van Brahms die er iets meer tijd voor nam dan Schönberg. De avond eindigt met Liszts schitterende harmonische vergezichten over de denkbeeldige Zwitserse Vallée d’Oberman.

Enrico Pace is zonder twijfel de bekendste winnaar van het wereldberoemde Nederlandse Franz Liszt Pianoconcours. Sindsdien treedt hij regelmatig op in de grote concertzalen van de wereld, met talloze vermaarde dirigenten en gerenommeerde orkesten. Pace geldt nog altijd als de ware musicus onder de virtuozen: van de moeilijkste passages maakt hij pure poëzie. "Enrico Pace orkestreert aan de piano", schreef Trouw. Naast zijn solocarrière, speelt Pace graag in kamermuziekverband en onderhoudt nauwe samenwerkingen met vooraanstaande musici zoals violist Leonidas Kavakos. Hun opname van de complete Beethoven Sonates voor piano en viool werd genomineerd voor een Grammy Award. Zijn passie voor muziek en zijn voortdurende streven naar artistieke excellentie hebben hem tot een van de meest gevierde pianisten van zijn generatie gemaakt. 


Programma

A. Schönberg: 6 kleine Klavierstücke, op. 19

F. Schubert: Sonate in G-groot, D. 894

~ Pauze ~

J. Brahms: 6 Klavierstücke, op. 118

F. Liszt: Vallée d'Obermann uit Années de pèlerinage: 1e année: Suisse, S.160


Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €35,-
Korting  €27,50 (CJP/stadspas groene stip) 
Student €12,50

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Kaarten kopen