Aidan Mikdad | Bösendorfer Piano Series

Datum: 20 maart 2025
Tijd: 20:15
Kaarten regulier: €30,00
Kaarten korting: €22,50 (CJP/stadspas groene stip) 
Kaarten student: €12,50
Kaarten kopen
Aidan Mikdad | Bösendorfer Piano Series

Aidan Mikdad | Bösendorfer Piano Series

‘Aidan Mikdad maakt zijn reputatie als één van Nederlands grootste talenten waar. Mikdad laat zich meteen kennen als een moedig en eigenzinnig musicus, die zichzelf met hart en ziel op deze stukken werpt.’ – Jury Edison Klassiek 2023

Elk seizoen biedt de Bösendorfer Piano Series graag een podium aan Nederlands opkomend talent, dit seizoen: Aidan Mikdad, een naam die we ongetwijfeld nog vaak zullen horen. Op slechts 19-jarige leeftijd bewees hij zich als jongste halvefinalist tijdens de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd. Hij opent de avond met Beethovens Sonate nr. 28, waarin Beethoven de grenzen opzoekt van harmonie, vorm en het bereik van de piano. Ook Rachmaninov zocht in zijn Corelli Variaties de grenzen van het pianistische kunnen op. Mikdad besluit zijn recital met een hoogtepunt in de 19e-eeuwse pianomuziek: Chopins Sonate nr. 3. Gegarandeerd een avond vol inspiratie en ontdekkingen.

Hij is slechts 23 jaar, maar de Nederlandse pianist Aidan Mikdad heeft al een prachtige carrière op zijn naam staan. In juli 2023 ontving hij ‘The Queen’s recommendation for excellence’ tijdens zijn diploma-uitreiking aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij tevens cum laude zijn masterdiploma behaalde. Zijn bachelor behaalde hij bij professor Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam met de hoogst mogelijke onderscheiding. Vanaf jonge leeftijd neemt Aidan al deel aan internationale pianoconcoursen en heeft al een volle prijzenkast. Ook bij het grote publiek bewees Mikdad zich toen hij tijdens het World Master Pianists recital in Amare in 2022 last-minute mocht invallen voor de legendarische Arcadi Volodos. Hij wist het publiek te betoveren met zijn vertolking van Skrjabins Nocturne pour la main gauche seule op. 9, nr. 2, een uitdaging die alleen de meest begaafde pianisten aandurven. Het ovationele applaus dat volgde, was een uiting van oprechte bewondering voor de kunst en virtuositeit die Aidan tentoonspreidde.


Programma

L. van Beethoven: Sonate nr. 28 in A-groot, op. 101

S. Rachmaninov: Variaties op een thema van Corelli, op. 42

~ Pauze ~

F. Chopin: Sonate nr. 3 in b-klein, op. 58


Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €30,-
Korting  €22,50 (CJP/stadspas groene stip) 
Student €12,50

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Kaarten kopen

Over de Bösendorfer Piano Series

De Bösendorfer Piano Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin negen toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel. De Bösendorfer Piano Series wordt mede mogelijk gemaakt door Sofitel Legend The Grand Amsterdam.