William Youn | Bösendorfer Piano Series

Datum: 24 april 2025
Tijd: 20:15
Kaarten regulier: €35,00
Kaarten korting: €27,50 (CJP/stadspas groene stip) 
Kaarten student: €12,50
Kaarten kopen
Foto: Irene Zandel
Foto: Irene Zandel

William Youn | Bösendorfer Piano Series

‘Alles bij elkaar is Youn's lichtvoetige optreden heerlijk. Hij glijdt moeiteloos tussen heldere tederheid, dansachtige speelsheid en sprankelende virtuositeit.’ – BBC Music Magazine

Ze mogen eigenlijk niet ontbreken in een pianoserie: Bachs Goldbergvariaties. De bekende anekdote vertelt dat Bach de variaties schreef in opdracht van een graaf, die ze door de jonge Goldberg liet uitvoeren als medicijn tegen insomnia. Hoewel er grote twijfels bestaan over de historische juistheid van dit verhaal, is de naam gebleven. Het monumentale werk dat blijft verbazen en ontroeren is bij Koreaanse sterpianist William Youn zeker in veilige handen. Hij speelde het werk namelijk al eerder in bijzondere setting: in samenwerking met het Weense Staatsballet. Het zal hem ongetwijfeld nieuwe inzichten hebben gegeven, en wellicht geeft de uitvoering van vanavond u dat ook wel.

William Youn wordt geprezen als “een ware dichter op de piano.” Als een van de beste pianisten van onze tijd heeft hij een internationale reputatie opgebouwd, vooral met zijn Schubert-opnames. Zijn spel wordt gekenmerkt door subtiliteit, emotioneel inzicht en gevoelige analyse. De 41-jarige pianist uit Zuid-Korea heeft een lange weg afgelegd om zijn droom om pianist te worden te verwezenlijken. Van de kleuterschool in Seoul, waar hij voor het eerst het geluid van de piano hoorde, via Boston, Hannover en Como naar München, waar hij studeerde bij de gerenommeerde pianopedagoog Karl-Heinz Kämmerling. Hij speelt in concertzalen over de hele wereld, maar hij is dichter gebleven: “Waar het mij om gaat is de noten om te zetten in iets menselijks. Zo zie ik mijn beroep.” Zijn uitgebreide discografie omvat geprezen opnames, waaronder een complete set van Mozarts pianosonates en een trilogie van Schuberts pianosonates.


Programma

J.S. Bach: Goldbergvariaties, BWV 988


Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €35,-
Korting  €27,50 (CJP/stadspas groene stip) 
Student €12,50

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Kaarten kopen