Anna Fedorova | Bösendorfer Piano Series

Datum: 19 september 2024
Tijd: 20:15
Kaarten regulier: €35,00
Kaarten korting: €27,50 (CJP/stadspas groene stip) 
Kaarten student: €12,50
Kaarten kopen
Foto: Marco Borggreve
Foto: Marco Borggreve

Anna Fedorova | Bösendorfer Piano Series

‘Fedorova overtuigt met alles. Het resultaat is dat de luisteraar volledig in de ban raakt van haar krachtige en lyrische spel.’ – Luister Magazine

Deze avond opent Anna Fedorova niet alleen het zesde seizoen van de Bösendorfer Piano Series, maar presenteert ze ook haar nieuwste cd met intrigerende muziek. Ravels Gaspard de la nuit geïnspireerd op de macabere verhalen van Edgar Allan Poe, Skrjabins duivelse “Zwarte Mis” sonate, en De Falla's El amor brujo, waarin een zigeunerin wordt achtervolgd door een geest. De bekende Schilderijen van een tentoonstelling van Moessorgski, met gnomen, catacomben en heksen, beslaat de tweede helft van dit programma. Niet voor niets dus dat Fedorova dit programma “Intrigues of the Darkness” titelde. In combinatie met onze sfeervolle kerk zou dat nog wel eens voor rillingen kunnen zorgen...

Ze is nog maar drieëntwintig jaar oud wanneer de Oekraïense pianiste Anna Fedorova in een uitverkocht Concertgebouw soleert bij de Nordwestdeutsche Philharmonie onder leiding van Martin Panteleev. Haar indrukwekkende uitvoering van Rachmaninovs Tweede Pianoconcert werd als Zondagochtendconcert uitgezonden op Radio 4 en heeft inmiddels ruim 41 miljoen views op YouTube. Het betekende Anna’s definitieve internationale doorbraak. Met veertien concoursoverwinningen op haar naam timmert Anna stevig aan de weg als internationale pianoster. Ze is verbonden aan het Nederlandse platenlabel Channel Classics en oogst sterrenrecensies met haar albums. Maar Anna's passie voor muziek gaat verder dan de concertzaal. In de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne haalde ze met haar optredens en geldinzamelingsacties haalde ze meer dan €500.000,- op voor humanitaire hulporganisaties.


Programma “Intrigues of the darkness”

M. Ravel: Gaspard de la nuit

A. Skrjabin: Sonate nr. 9, op. 68 “Zwarte Mis"

M. De Falla: Suite uit “El amor brujo”

~ Pauze ~

M. Moessorgski: Schilderijen van een Tentoonstelling


Kaarten (online voorverkoop)*

Passe-partout 
Passe-partouthouders krijgen maar liefst 25% korting en genieten dus van 8 concerten voor de prijs van 6. In plaats van €275,- voor de gehele serie, betaalt u slechts €207,- ! Hiermee verzekert u zichzelf van de beste plaatsen bij ieder concert én bieden wij u in de pauze een drankje naar keuze aan.

Losse kaarten
Regulier €35,-
Korting  €27,50 (CJP/stadspas groene stip) 
Student €12,50

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Kaarten kopen