Mariam Batsashvili | Bösendorfer Piano Series

Datum: 19 juni 2025
Tijd: 20:15
Kaarten regulier: €35,00
Kaarten korting: €27,50 (CJP/stadspas groene stip) 
Kaarten student: €12,50
Kaarten kopen
Foto: Atilla Kleb
Foto: Atilla Kleb

Mariam Batsashvili | Bösendorfer Piano Series

‘Ondanks dat ze nog in haar twintiger jaren is, blijft Mariam Batsashvili die mix van briljante virtuositeit en gevoelig inzicht tonen die haar spel definieert.’ – The Observer

Als winnaar van het 10e Internationale Liszt Concours, mag Liszt natuurlijk niet ontbreken op een recital van Mariam Batsashvili. Ze sluit de Bösendorfer Piano Series af met twee van zijn Hongaarse Rapsodieën. Ze brengt niet alleen een eerbetoon aan Liszt, die trouwens de uitvinder was van het pianorecital zoals we dat vandaag kennen, maar ook aan andere componisten die van grote betekenis zijn geweest voor de ontwikkeling van het pianorepertoire. Zo speelt ze Bachs transcriptie van Marcello's hoboconcert, een vrolijke sonate van Haydn, Chopins dromerige Andante Spianato et Grande Polonaise Brillante en Mozarts allerlaatste sonate ooit. Een gedroomde afsluiter!

De Georgische Mariam Batsashvili (1993) geldt zonder twijfel als een van de meest veelbelovende artiesten van haar generatie. Haar grote doorbraak op het internationale podium volgde in 2014 met het winnen van het 10e Internationaal Franz Liszt Piano Concours in Utrecht, op 21-jarige leeftijd. Ze bracht verschillende albums uit, waaronder het in 2019 door de Volkskrant met vier sterren bekroonde “Chopin & Liszt: Piano Works” bij het label Warner Classics, nadat ze in 2016 al debuteerde met de cd “Early Transcriptions”, met bewerkingen van onder meer Bach, Händel en Mozart. In 2022 lanceerde ze haar album “Romantic Piano Masters”. Het kenmerkt de veelzijdigheid van Batsashvili, die dankzij haar feilloze techniek moeiteloos laveert tussen verschillende stijlen en stijlperioden. Met het programma dat ze vanavond voor ons in petto heeft, komt dat goed uit.


Programma

A. Marcello/J.S. Bach: Concerto in d-klein, BWV 974

J. Haydn: Sonate in D-groot, Hob XVI:37

F. Chopin: Andante Spianato et Grande Polonaise Brillante, op. 22

~ Pauze ~

W.A. Mozart: Sonate nr. 18 in D-groot

F. Liszt: Hongaarse Rapsodie nr. 11

F. Liszt: Hongaarse Rapsodie nr. 12


Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €35,-
Korting  €27,50 (CJP/stadspas groene stip) 
Student €12,50

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Kaarten kopen