Barry Douglas | Bösendorfer Piano Series

Datum: 17 januari 2025
Tijd: 20:15
Kaarten regulier: €35,00
Kaarten korting: €27,50 (CJP/stadspas groene stip) 
Kaarten student: €12,50
Kaarten kopen
Foto: Eugene Langan
Foto: Eugene Langan

Barry Douglas | Bösendorfer Piano Series

‘Douglas trekt je naar binnen met zijn bescheiden, intieme benadering en verleidelijke toon.’ – Gramophone magazine

De Ierse pianist Barry Douglas lanceerde zijn internationale carrière na het winnen van de Tsjaikovski International Piano Competition in Moskou in 1986. Zijn voorliefde voor Russische muziek is dan ook groot en hij heeft veel van dit repertoire opgenomen. Vanavond horen we een aantal delen uit Prokofjev's 10 stukken uit Romeo en Julia. Hoewel de orkestversie hiervan veel bekendheid geniet, speelde Prokofjev de pianoversie vaak zelf in recitals. De avond wordt geopend met twee Impromptu’s van Schubert, die tot de meest gespeelde en geliefde werken van Schubert behoren. Na de pauze hoort u Liszts grootste en misschien ook wel zijn mooiste pianowerk: de Sonate in b-klein.

Barry Douglas bouwde een belangrijke internationale carrière op na het winnen van het Internationale Tsjaikovski Pianoconcours in Moskou in 1986. Als veelgevraagd recitalist en kamermusicus heeft Barry optredens gegeven over de hele wereld, van de Royal Albert Hall, Barbican en Wigmore Hall en het Verbier Festival tot de Concertzaal van de Verboden Stad in Beijing, en het Grand Theatre in Shanghai. Ondanks zijn drukke internationale carrière, blijft Douglas zijn Ierse roots vieren. Hij is artistiek directeur van Camerata Ireland, het enige volledig Ierse orkest, en het Clandeboye Festival. Ook verkent Barry bij Chandos Ierse volksmuziek door middel van zijn eigen arrangementen, waarbij hij werkt met oude melodieën tot stukken van hedendaagse liedschrijvers. In januari 2021 werd Barry Douglas benoemd tot Commander of the Order of the British Empire voor zijn verdiensten in de muziek.


Programma

F. Schubert: Impromptu’s, op. 142, nrs. 1 & 2 (D. 935)

S. Prokofjev: 10 stukken uit Romeo en Julia, op. 75, nrs. 3, 4, 5, 6, 7 & 8

~ Pauze ~

F. Liszt: Sonate in b-klein, S. 178


Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €35,-
Korting  €27,50 (CJP/stadspas groene stip) 
Student €12,50

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Kaarten kopen