Foto: Sarah Wijzenbeek

 


 

Nino Gvetadze vervangt Ralph van Raat die helaas vanwege privéomstandigheden niet aanwezig kan zijn. Wij zijn zeer verheugd dat Nino deze avond bij ons komt spelen. Klik hier om naar de juiste concertinformatie te gaan.

 


 

"Gvetadze laat haar vleugel aanminnig fluisteren en zingen. Met haar verfijnde aanslag weet ze de nachtelijke, dromerige sfeer in het hart te treffen."- Het Parool 

De Georgische pianiste Nino Gvetadz komt naar De Waalse Kerk met een programma rondom Brahms, Liszt en Schumann. De in Tbilisi geboren en getogen pianiste wordt alom geprezen voor haar unieke gevoel voor klankkleur en briljante spel. Het is dan ook niet gek dat topdirigenten als Klaus Mäkelä en Jaap van Zweden al met haar wilden samenwerken. Ook won ze  won in 2008 de tweede prijs, de persprijs en de publieksprijs van de International Franz Liszt Piano Competition in Utrecht. Twee jaar later kreeg ze een Borletti-Buitoni Trust Award.

Gvetadze leidt een actief internationaal muziekleven als kamermusicus en speelt daarnaast ook graag solorecitals waar ze, naar eigen zeggen, haar persoonlijke verhaal kwijt kan. Ze bracht maar liefst vijf cd’s uit onder het prestigieuze label Challenge Classics. Voor haar laatste album ‘The Muse’ maakte de pianiste een selectie uit de pianowerken van Johannes Brahms; een overzicht van het piano repertoire in de verschillende fases van zijn leven. Het album werd zeer lovend ontvangen door de nationale en internationale pers en ze zal deze avond 2 Rhapsodies en Handel Variations and Fugue uitvoeren van de componist.

"Gvetadze voegt altijd een laag emotie toe aan haar spel en trekt ons op bewonderenswaardige wijze dieper in Brahms' innerlijke wereld. En uiteindelijk wiegt ze hem in haar armen." - NRC, 12-12-2023

 

Programma

J. Brahms - 2 Rhapsodies, op. 79

J. Brahms - Variations and Fugue on a Theme by Handel

- pauze -

F. Liszt - Sarabande and Chaconne from Handel's opera Almira, S.181

R. Schumann - Arabesque, op. 18

F. Liszt - Rhapsodie espagnole

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €32,50
Korting  €25,- (CJP/stadspas groene stip) 
Student €12,50

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


De Bösendorfer Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin negen toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel. De Bösendorfer Series wordt mede mogelijk gemaakt door Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Bekijk de hele Bösendorfer Series >

 

< Terug naar de algemene agenda