Nathalia Milstein

Datum: 14 december 2023
Tijd: 20:15
Kaarten regulier: €30,00
Kaarten korting: €22,50 (CJP/stadspas groene stip)
Kaarten student: €12,50
Kaarten kopen
© Foppe Schut
© Foppe Schut

Nathalia Milstein

'Het is genieten van Milsteins rondom gepolijste, karaktervolle spel.' - De Volkskrant

Het Franse toptalent Nathalia Milstein begint deze avond met werken uit haar thuisland en uit Hongarije. Te beginnen met een aantal klavierwerken van Rameau, wiens baanbrekende essays ten grondslag liggen aan de muziektheorie en pianotechniek van vandaag de dag. Met de kleurrijke klanken van Debussy’s geliefde Images en diens hommage aan Rameau is de cirkel rond voordat we afreizen naar Hongarije. Met Liszt's Waldesrauschen horen we duidelijk de wind door het bos ruizen en met Bartók's percussieve en folkloristische pianosonate wordt het eerste blok krachtig afgesloten. Gaat u er na de pauze vooral even goed voor zitten, want met de complete Études-Tableaux op. 39 van Rachmaninov vliegen de noten u om de oren. Rachmaninov bouwde met zijn zelfbedachte term voort op de traditie concertetudes van Chopin en Liszt en de werken vormen een indrukwekkende toetssteen voor elke pianist.

Met het winnen van de Dublin International Piano Competition lanceerde Nathalia Milstein (1995) in 2015 haar internationale carrière. Inmiddels geeft ze recitals in zalen en op festivals door heel Europa. In 2018 verscheen Nathalia’s debuut solo-cd (Mirare) met werken van Prokofjev en Ravel. Haar tweede album “Visions Fugitives” rond Prokofjev cyclus, aangevuld met werken van Bartók, Liszt, Chopin en Arzoumanov, werd lovend ontvangen door de pers.

Als fervent kamermuziekspeler speelt Nathalia ook regelmatig samen met gerenommeerde musici op internationale kamermuziekfestivals. Met het Prazak Quartet nam ze muziek op van Smetana en sinds enkele jaren speelt ze als duo met haar zus, violiste Maria Milstein. Naast een druk concertschema hebben ze ook samen twee albums opgenomen - "La Sonate de Vinteuil" (2017) en "Ravel Voyageur" (2019) - beide op het Franse label Mirare, geprezen door internationale critici.

Nathalia Milstein werd geboren in Lyon en groeide op in een familie van musici. Haar eerste pianolessen kreeg ze van haar vader, Serguei Milstein, bij wie ze in 2009 ook ging studeren aan het conservatorium van Genève. Ze vervolgde haar studie bij Nelson Goerner en András Schiff en rondde haar bachelor- en masteropleiding cum laude af. Onder haar mentoren treffen we ook Daniel Barenboim, Menahem Pressler en Jan Wijn.


Programma

J.P. Rameau (1683-1764) - Diverse werken

C. Debussy (1862-1918) - Images boek 1

F. Liszt (1811-1886) - Waldesrauschen

B. Bartók (1881-1945) - Pianosonate, Sz. 80

- pauze -

S. Rachmaninov (1873-1943) - Études-Tableaux, op. 39


Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €30,00 
Korting  €22,50 (CJP/stadspas groene stip)
Student €12,50

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Kaarten kopen

Over de Bösendorfer Series

De Bösendorfer Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin negen toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel. De Bösendorfer Series wordt mede mogelijk gemaakt door Sofitel Legend The Grand Amsterdam.