Vocaal Ensemble TIEN met 'Choral Inspirations'

Datum: 14 april 2024
Tijd: 14:15
Tickets: €18 / €15 (incl. servicekosten)
Kaarten kopen
Vocaal Ensemble TIEN met 'Choral Inspirations'

Vocaal Ensemble TIEN met 'Choral Inspirations'

In dit programma onder leiding van Sanne Nieuwenhuijsen klinken bekende koorwerken uit de klassieke traditie, van Tallis tot Rachmaninov, elk geflankeerd door een moderne pendant: nieuwe muziekstukken van de hand van hedendaagse componisten die zich hebben laten inspireren door het oorspronkelijke werk van zijn of haar illustere voorganger.

Het resultaat is een boeiend palet van gloednieuwe composities en werken uit de canon van de koormuziek. Een deel van deze nieuwe composities is nooit eerder in Nederland uitgevoerd. Sterker nog, twee koorstukken van de hand van de Nederlandse componist Rens Tienstra zijn speciaal voor dit programma geschreven. Het zijn moderne varianten van Brahms’ Waldesnacht en Why fumeth in fight van Tallis. Zij beleven hun wereldpremière.

Het programma Choral Inspirations is op zijn beurt geïnspireerd op het gelijknamige Britse initiatief van kamerkoor Sonoro, dat jonge componisten heeft gevraagd een stuk te schrijven op basis van een klassiek koorwerk waardoor zij zich geïnspireerd voelen.

Op het programma verder werken van Stanford, Wheeler, Bach, Sandström, Frances-Hoad en Treseder.

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €18,-
Korting (CJP/student/stadspas groene stip) €15,- 

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Kaarten kopen