Polyfonie van de Getijden-meesters met Ensemble Hermes

Datum: 9 juni 2024
Tijd: 15:15
Tickets: €18 / €15 (incl. servicekosten)
Kaarten kopen
Polyfonie van de Getijden-meesters met Ensemble Hermes

Polyfonie van de Getijden-meesters met Ensemble Hermes

Ensemble Hermes zingt polyfonie uit de Leidse Koorboeken. Een muzikale schatkamer uit het midden van de 16de eeuwse met muziek van o.a. Clemens non Papa, Nicolaes Gombert, Jean Mouton en vele andere bekende en minder bekende meesters. Ooit bijeengebracht en bewaard door het College van Zevengetijden Meesters voor de Pieterskerk in Leiden.

Ensemble Hermes richt zich op het authentiek uitvoeren van 16e-eeuwse polyfonie en voert daarnaast hedendaagse aan de polyfonie verwante muziek uit. Het projectensemble bestaat uit zowel ervaren amateurs als muziekstudenten en professionals. Tijdens optredens musiceren de zangers rondom een grote muziekstandaard die speciaal voor dit ensemble is ontworpen en gemaakt. Waar mogelijk wordt er gezongen vanuit kopieën van de originele manuscripten. Alle zangers hebben zich daartoe de zogenaamde mensuraal notatie, die in de handschriften gebruikelijk is, eigen gemaakt. Bekijk de website van Ensemble Hermes voor meer informatie over het koor.

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €18,-
Korting (CJP/student/stadspas groene stip) €15,- 

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Kaarten kopen