Atelier de traduction

Datum: 8 juni 2024
Tijden: 14:00 - 16:00
Tarief: €28
Inschrijven
Atelier de traduction

Atelier de traduction

Ontdek de wereld van literair vertalen tijdens deze vertaalworkshop op zaterdag 8 juni. Het Centre Français-Néerlandais nodigt je uit voor een inspirerende middag onder leiding van vertaalster Maria Smolders. Met haar expertise in zowel Frans als Japans naar het Nederlands, was Maria de perfecte keuze om het bekroonde boek "La Patience des traces" (winnar Prix Roman France Télévisions 2022) van Jeanne Benameur te vertalen.

In deze roman volgen we psychiater Simon op een innerlijke zoektocht die begint met een reis naar Japan. In dit bijzondere land vol rituelen, verhalen, wonderlijke planten en Kintsugi lukt het Simon eindelijk zijn pijnlijke jeugdherinneringen los te laten en de gedachten aan verloren vriendschappen te omarmen.

Na inschrijving ontvangen deelnemers een tekst van ongeveer 500 woorden om naar het Nederlands te vertalen. Maria zal tijdens de workshop de vertalingen van de deelnemers bespreken, waarbij ze haar eigen keuzes en de stilistische aspecten van literair vertalen zal toelichten.

Kom langs voor een gezellige middag en maak onder het genot van een kopje koffie of thee kennis met literair vertalen

Inschrijven