Bach op Vrijdag Kerstconcert: Bach & Händel

Datum: 13 december 2024
Tijd: 20:15
Regulier*: € 27,00
Korting (CJP/student/stadspas groene stip)*: € 22,00
Studenten/tot 18jr: €10,00
Passe-partout: 20% korting op totaalprijs 
Kaarten kopen
Bach op Vrijdag Kerstconcert: Bach & Händel

Bach op Vrijdag Kerstconcert: Bach & Händel

Kamerkoor PA’dam en De Waalse Kerk presenteren in de serie "Bach op Vrijdag" enkele van Bach's mooiste cantates. Tijdens elk concert staat één cantate centraal en wordt Bach steeds in een ander daglicht gesteld. Begin je weekend goed met misschien wel de grootste componist die ooit heeft geleefd: Johann Sebastian Bach.

Hoe zit het met vrouwelijke componisten in de Barok? Hoe verhielden tijdgenoten Bach en Händel zich tot elkaar? Leer Bach én pareltjes van andere componisten beter kennen met kamerkoor PA’dam en het Nicolaas Consort. In een zorgvuldig samengesteld programma door artistiek leider Maria van Nieukerken en organist Wim Dijkstra krijg je niet alleen de kans om te genieten van prachtige muziek, maar leer je ook meer over de componisten zelf. Met live muzikale voorbeelden en toelichting door een expert komt de muziek tot leven!

Kamerkoor PA'dam

PA’dam is een eigentijds vocaal ensemble, bestaande uit veelzijdige ambitieuze professionals en staat onder de energieke leiding van dirigent Maria van Nieukerken. Zij onderscheiden zich door een ondernemende instelling, veelzijdige programmering en originele aanpak. Van PA'dam zingt(!) Bachs Goldbergvariaties tot Efteling in Concert met het Metropole Orkest in Ahoy Rotterdam. Van de subtiele Canto Ostinato- The Vocal Experience tot symfonische metal met EPICA in Afas Live...en vanaf komend seizoen ook in de nieuwe Bachserie in de Waalse Kerk Amsterdam!

Nicolaas Consort

Het Nicolaas Consort is opgericht door organist Wim Dijkstra en bestaat uit professionele musici afkomstig uit tal van landelijke, professionele ensembles en orkesten. Naast ervaren instrumentalisten maken regelmatig jonge, ambitieuze musici deel uit van het ensemble. De musici hebben grote affiniteit met de muziek van Bach.

Artistiek leiders

Maria van Nieukerken is dirigent & artistiek leider van o.a. PA’dam en Toonkunst Rotterdam. Sinds 2023 is Maria verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam als hoofdvakdocent Koordirectie. Met PA’dam initieert Maria unieke producties, zoals Bachs Goldbergvariaties en Canto Ostinato van Simeon ten Holt in een vocale versie.

Wim Dijkstra heeft een uitgebreide concertpraktijk als organist, begeleider en continuospeler. Hij is bespeler van het monumentale Gerstenhauer-orgel (1780) van de Grote Kerk in Monnickendam. Wim is oprichter en muzikaal leider van het Nicolaas Consort. Daarnaast is hij dirigent van Opera Festa.

Programma

J. S. Bach

Cantate BWV 61: Nun komm, der Heiden Heiland
Pastorale (BWV 590)

G.F. Händel

uit Messiah: Every valley & For unto us a child is born

Kaartverkoop start binnenkort!

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Kaarten kopen