Gratis taaltest Frans

Gratis taaltest Frans

Onze cursisten krijgen altijd een persoonlijke gratis taaltest om hun niveau te bepalen en hun doelen te verduidelijken. Deze kan op afspraak worden afgenomen voorafgaand aan inschrijving voor een cursus. Uiteraard kunnen leerlingen die al een of meer cursussen hebben gedaan zich zonder test inschrijven voor een (vervolg)cursus. Neem contact met ons op om een taaltest aan te vragen.

Benieuwd hoe goed u de Franse grammatica (nog) beheerst? Via onze online taaltest kunt u alvast een inschatting maken van uw huidige niveau Frans. Klik op het gewenste niveau om een test te starten:

- Test voor Beginner (A1-A2)

- Test voor Gevorderd (B1-B2)

- Test voor Expert (C1-C2)

Let op! Dit is slechts een diagnostische test, om een inschatting te maken van uw beheersing van de grammatica. Hieraan zijn geen rechten te ontlenen. Voor een volledig beeld van ook uw schriftelijke en verbale vaardigheden, kunt u gratis en vrijblijvend een afspraak maken voor een taaltest met een van onze docenten. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Over de test

De test bestaat uit 24 multiplechoicevragen. Kies bij elke vraag het antwoord dat volgens u past op de stippellijn. Als u alle vragen hebt ingevuld, klik op verzenden. U ziet dan hoeveel vragen u juist hebt beantwoord, en tevens waar u eventueel fouten hebt gemaakt. Vergelijk uw score met het schema hieronder om te zien wat uw grammatica niveau is. Hiervoor gebruiken wij het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader.

Hebt u de Beginners test gemaakt? 

U hebt van 0 tot 14 punten gehaald:  A1 lijkt u niveau te zijn

U hebt van 15 tot 20 punten gehaald: A2 lijkt u niveau te zijn

U hebt van 21 tot 24 punten gehaald: B1  - U beheerst de basis al heel behoorlijk, wellicht kunt u de taaltest voor gevorderden eens proberen.

Hebt u de Gevorderds test gemaakt? 

U hebt van 0 tot 9 punten gehaald: Dit niveau lijkt toch net iets te hoog gegrepen. Probeert u onze taaltest voor beginners eens.

U hebt van 10 tot 14 punten gehaald: B1 lijkt u niveau te zijn

U hebt van 15 tot 20 punten gehaald: B2 lijkt u niveau te zijn

U hebt van 21 tot 24 punten gehaald: Probeert u onze taaltest voor experts eens. 

Hebt u de Experts test gemaakt? 

U hebt van 0 tot 9 punten gehaald: Dit niveau lijkt toch net iets te hoog gegrepen. Probeert u onze taaltest voor gevorderden eens.

U hebt van 10 tot 20 punten gehaald: C1 lijkt u niveau te zijn

U hebt van 21 tot 24 punten gehaald: C2 lijkt u niveau te zijn

Terug naar de overzicht met alle algemene cursussen Frans