Choral Inspirations
Couleur Vocale: Vocaal Ensemble TIEN

 

In dit programma klinken bekende koorwerken uit de klassieke traditie - van Tallis tot Rachmaninov – elk geflankeerd door een moderne pendant, geschreven door een hedendaagse componist die zich heeft laten inspireren door het oorspronkelijke werk van zijn of haar illustere voorganger.

Het resultaat is een boeiend palet van werken uit de canon van de koormuziek en gloednieuwe composities. Een deel van die nieuwe composities is nooit eerder in Nederland uitgevoerd, sterker nog, de twee stukken van de Nederlandse componist Rens Tienstra, die zich heeft laten inspireren door Brahms’ Waldesnacht en Why fumeth in fight van Tallis, zijn speciaal voor dit programma geschreven. Zij beleven hun wereldpremière.

Het programma Choral Inspirations is op zijn beurt geïnspireerd op het gelijknamige Britse initiatief van kamerkoor Sonoro, dat jonge componisten heeft gevraagd een stuk te schrijven op basis van een klassiek koorwerk waardoor zij zich geïnspireerd voelen.

Naast de werken van Tienstra staan op het programma:

  • Charles Villiers Stanford/Janet Wheeler - Beati quorum via integra est 
  • Henry Purcell/Sven David Sandström - Hear my prayer 
  • Johann Sebastian Bach/Sven David Sandström - Fürchte dich nicht 
  • Sergei Rachmaninov/Cheryl Frances-Hoad - Bogoroditse Djevo 
  • Johann Sebastian Bach - Jesus bleibet meine Freude 
  • Gareth Treseder - Jesu, joy of our desiring 

 

Over Vocaal Ensemble TIEN

Vocaal Ensemble TIEN is een enthousiast en ambitieus a capella-ensemble, bestaand uit gemiddeld zestien zangers, dat midden jaren ’90 werd opgericht. Als geschoolde amateurs streven de zangers van TIEN naar een hoog artistiek niveau en beschikken zij door de langdurige samenwerking over een subtiele klankkleur en balans. Het ensemble werkt per programma met een andere dirigent, waardoor er steeds andere aspecten van het ensemble-zingen aan de orde komen. TIEN wordt geprezen om zijn heldere koorklank en verrassende programmering. Bekijk de website van Vocaal ensemble TIEN voor meer informatie over het koor.

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €18,-
Korting  €15,- (CJP/student/stadspas groene stip)

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 

 


Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.

Bekijk de hele Couleur Vocale serie >

 

< Terug naar de algemene agenda