BOI AKIH DUO

Datum: 9 juni 2024
Tijd: 20:15
Regulier: €15
Kaarten kopen
BOI AKIH DUO

BOI AKIH DUO

Red Light Jazz is een meerdaags jazzfestival dat plaatsvindt in en rondom het wallengebied (Red Light District) in Amsterdam. Het is met name de spannende locatie, het internationaal vermaarde en roemruchte Red Light District in de oude binnenstad van Amsterdam, dat het Red Light Jazz festival uniek maakt in de wereld. Ook dit jaar is de Waalse Kerk weer podiumlocatie van het festival, met een concert van BOI AKIH DUO op 9 juni.

Gitarist en componist Niels Brouwer en zangeres en tekstschrijfster Monica Akihary, winnares van de Boy Edgar Prijs 2023, de belangrijkste Nederlandse prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek, vormen sinds 1997 een duo onder de naam BOI AKIH.

Grenzeloze nieuwsgierigheid drijft BOI AKIH al meer dan twintig jaar naar telkens nieuwe experimenten en ontdekkingen. Startende vanuit gitaar en stem werkt BOI AKIH aan opwindend en grensverleggend repertoire waarin de gelaagdheid van verschillende muzikale tradities naar voren komt. In de voortdurende wisselwerking tussen de muzikanten en de bronnen waar zij uit putten ontstaat hun unieke eigen geluid, dat tegelijk onconventioneel en toegankelijk is, telkens weer verrassend nieuw en toch volkomen herkenbaar BOI AKIH. In de muzikale projecten van BOI AKIH resulteren die diepe, persoonlijke muzikale verkenningen in een harmonieus samenvloeien van schijnbaar onverenigbare klanken, ritmes en tonaliteiten. De warme en soepele stem van Akihary en het gitaarspel van Brouwer bieden het publiek een doorkijkje naar een wereld vol emotie en kleur. Een concert van dit duo is een geweldige ervaring. De stem van Akihary is uitzonderlijk genuanceerd. Met haar trefzekere timing, toon en charismatische persoonlijkheid raakt ze de luisteraar onmiddellijk in het hart, net zoals de abstracte passages van Brouwer overal warm klinken.

Line-up

Niels Brouwer- Gitaar
Monica Akihary- Vocals

Kaarten kopen