Gratis lunchconcert orgel door Annie Spink

Datum: 13 februari 2024
Tijden: 12:00 - 11:30
Toegang: Gratis
© Foppe Schut
© Foppe Schut

Gratis lunchconcert orgel door Annie Spink

Het Müller-orgel speelt al eeuwen een voorname rol in de Waalse Kerk. Alle psalmzang tijdens de diensten wordt ermee begeleid. Het wordt gebruikt tijdens sommige concerten en geluidsopnamen. Gustav Leonhardt en Jacques van Oortmerssen maakten het orgel beroemd, en andersom.

Iedere tweede dinsdag van de maand (m.u.v. de maanden juli en augustus) tussen 12:00 en 12:30 uur kunt u het orgel in actie zien én horen tijdens een lunchconcert. Deze worden verzorgd door studenten van de orgelklas van het Conservatorium van Amsterdam. Zij bespelen dan het prachtige kerkorgel dat in 1734 werd gebouwd door de beroemde orgelbouwer Christian Müller in het kader van hun opleiding tot organist (tal van kerkorganisten haalden zo hun diploma). Dit concert wordt verzorgd door Annie Spink.

Toegang tot dit concert is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Hiermee draagt u bij aan de instandhouding en het onderhoud van het orgel. Meer informatie over dit bijzondere orgel vindt u op deze informatiepagina.

 

Data volgende lunchconcerten

12 maartPhilipp Kaufmann
9 aprilKristoffer Westerlund
14 meiLeonard Seeleman 
11 juniMiquel Carr