Franse Taal & Cultuur
Centre Français-Néerlandais

Al 450 jaar worden er in de Waalse Kerk Franstalige kerkdiensten gehouden, iets wat goed te zien is als je door de kerk loopt. De Franse taal en cultuur zijn dus onderdeel van ons DNA. Deze unieke eigenschap willen we koesteren en dat doen we in ons taalinstituut: het Centre Français-Néerlandais.

Cursussen

Het Centre Français-Néerlandais biedt verschillende soorten cursussen aan. Hieronder ziet u een overzicht

Algemene cursussen >

Conversatiecursussen >

Themacursussen >

Bedrijfscursussen >

Privé & semi-privécursussen >

Zelfstudie >

DELF/DALF examentraining >

Cursussen Nederlands voor Franstaligen >

In de sfeervolle kosterij naast de kerk biedt het Centre een breed pakket Franse taalcursussen aan, maar ook cursussen Nederlands speciaal ontworpen voor Fransen en Franssprekenden. Deze cursussen worden gegeven privé of in kleine groepen door native docenten, die beide talen goed beheersen. Hierdoor kennen zij perfect de moeilijkheden die eigen zijn aan het leren van het Frans vanuit het Nederlands en het Nederlands vanuit het Frans.

Daarnaast worden er voor liefhebbers van de rijke Franse cultuur het hele jaar door ateliers (Frans voor ‘workshops’) georganiseerd, van leesclubs tot wijnproeverijen. Zo streven wij ernaar dát te blijven wat we al eeuwen zijn: een ontmoetingsplaats voor de Nederlandse en Franse taal en cultuur.

Op onze website vindt u ons complete aanbod van cursussen en ateliers. Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben, of meer informatie willen, kunt u contact opnemen met onze coördinator Menke Tuijn via:
E: centre@dewaalsekerk.nl
T: 020 - 623 2074

Lees hier onze inschrijfvoorwaarden voor de cursussen.

Lees hier de laatste update over de impact van het coronavirus op ons aanbod

Partners

Het Centre Français-Néerlandais richt zich nadrukkelijk op de integratie van Franssprekenden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hiervoor werken wij samen met onze partner France Communication. France Communication werft en selecteert Franssprekend personeel, met kwaliteit hoog in het vaandel. Meer weten? Klik op het logo hieronder.