Franse Taal & Cultuur
Centre Français-Néerlandais

Al 450 jaar worden er in de Waalse Kerk Franstalige kerkdiensten gehouden, iets wat goed te zien is als je door de kerk loopt. De Franse taal en cultuur zijn dus onderdeel van ons DNA. Deze unieke eigenschap willen we koesteren en dat doen we in ons taalinstituut: het Centre Français-Néerlandais.

Cursussen

Het Centre Français-Néerlandais biedt verschillende soorten cursussen aan. Hieronder ziet u een overzicht

Algemene cursussen >

Conversatiecursussen >

Themacursussen >

Bedrijfscursussen >

Privécursussen >

Zelfstudie >

DELF/DALF examentraining >

Cursussen Nederlands voor Franstaligen >

In de sfeervolle kosterij naast de kerk biedt het Centre een breed pakket Franse taalcursussen aan, maar ook cursussen Nederlands speciaal ontworpen voor Fransen en Franssprekenden. Deze cursussen worden gegeven privé of in kleine groepen door native docenten, die beide talen goed beheersen. Hierdoor kennen zij perfect de moeilijkheden die eigen zijn aan het leren van het Frans vanuit het Nederlands en het Nederlands vanuit het Frans.

Daarnaast worden er voor liefhebbers van de rijke Franse cultuur het hele jaar door ateliers (Frans voor ‘workshops’) georganiseerd, van leesclubs tot wijnproeverijen. Zo streven wij ernaar dát te blijven wat we al eeuwen zijn: een ontmoetingsplaats voor de Nederlandse en Franse taal en cultuur.

Op onze website vindt u ons complete aanbod van cursussen en ateliers. Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben, of meer informatie willen, kunt u contact opnemen met onze coördinator Menke Tuijn via:
E: centre@dewaalsekerk.nl
T: 020 - 623 2074

Lees hier onze inschrijfvoorwaarden voor de cursussen.

Lees hier de laatste update over de impact van het coronavirus op ons aanbod

Partners

Het Centre Français-Néerlandais richt zich nadrukkelijk op de integratie van Franssprekenden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hiervoor werken wij samen met onze partner France Communication. France Communication werft en selecteert Franssprekend personeel, met kwaliteit hoog in het vaandel. Meer weten? Klik op het logo hieronder.

Reviews

Lees hier de reviews van onze cursisten:

"De lessen van de Cursus Actualité et Société zijn heel boeiend. Myriam Bouzid is altijd positief en enthousiast, de onderwerpen die ze aandraagt zijn erg gevarieerd, en daarnaast heeft ze ook veel belangstelling voor de thema's die door de cursisten worden ingebracht."

"Via mijn werk kom ik sinds een tijdje weer met regelmaat in contact met de mooie Franse taal. Helaas ben ik sinds de afronding van het VWO, lang geleden, niet meer bijgespijkerd. Werk aan de winkel dus!

Heerlijk om nu in ruim 20 weken alle weetjes in de op mijn werk toegespitste lessen, weer op te kunnen halen en daarnaast veel nieuwe kennis op te doen.
Mijn vakkundige lerares maakt van de 1 op 1 les, mijn wekelijkse Franse uitje, super leuk en heel erg leerzaam!
Nu, na 7 lessen merk ik al duidelijk dat het lezen en verstaan goed vooruit gaat en zet ik voorzichtig stappen in het spreken.

Wil jij ook je Frans weer een "boost" geven dan is het zeker de moeite waard om je te verdiepen in de mogelijkheden bij Centre Français-Néerlandais in de Waalse Kerk."

"Ik heb nu één conversatiegroep B1/B2 gevolgd en drie individuele korte cursussen met huiswerkbegeleiding. Ik kan alleen maar zeggen dat de sfeer erg prettig is. De docenten zijn heel bekwaam en plezierig en ik leer veel. Jammer van de Zoom, want de ambiance van de Waalse Kerk en het Walenpleintje is onovertroffen.

Kortom, een fijne school."

"Apprendre le néerlandais était un de mes résolutions annuels. Avec quelques clics sur le net, les cours du CNF m’ont été recommandés et je ne regrette rien !

Le processus d’enregistrement et le support administratif étaient fluides, le rythme des cours est convenable spécialement pour ceux qui travaillent.

Les sessions sont bien organisées et on profite 100 % du temps disponible. Un accompagnent a une prononciation correcte est garantie.

J’ai bien aimé en particulier les exercices de rédaction réguliers, les explications de la culture et la tradition néerlandaise par thématique et la générosité de l’enseigneur et sa justesse….

En tant que francophone, apprendre le néerlandais en français est un avantage très intéressant."

"We bespreken Franse literatuur naar keuze in een kleine groep onder leiding van Myriam Bouzid.Zij is een zeer inspirerende docent met een grote kennis van Franstalige literatuur in heden en verleden.Ook de mede-cursisten zijn in het algemeen zeer belezen. Het is fijn en leerzaam om op deze manier gestimuleerd te worden tot lezen en verdiepen van de eigen kennis in Franse taal en cultuur."

"Ik zocht een converasatiecursus om mijn Frans bij te houden en kwam via een aanbeveling bij het Centre Français-Néerlandais. Ik volg nu al een aantal jaar lessen Culture et Société gegeven door Myriam Bouzid. Ik ben vol lof over Myriam.  Ze is amabel en intelligent; heeft veel kennis, is breed georiënteerd, heeft geduld en weet je te stimuleren je best te doen."

"Ik heb heel goede ervaringen met het Centre Français-NéerlandaisEerste een jaar reguliere cursussen gevolgd, daarna nog een jaar Conservatielessen, allebei met zeer enthousiaste leraren.

Deze twee jaar hebben mijn vertrouwen in het spreken van de Franse taal zeer zeker vergroot en ben heel tevreden met het behaalde resultaat.

De Waalse kerk is natuurlijk een bijzondere locatie."

Centre Français-Néerlandais
De Waalse Kerk
Walenpleintje 157-159
1012 JZ Amsterdam