Couleur Vocale
Seizoen '23-'24

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land. Hieronder vindt u het overzicht van de concerten in dit seizoen.

We kijken er naar uit u weer te ontmoeten in De Waalse Kerk!


Za 11 nov 2023
20:15 uur

Kamerkoor Vocoza >
'Les Heures'

Zo 19 nov 2023
15:15 uur

Vrouwenkoor Nordlys >
'Gevoelige snaren'

Za 23 dec 2023
14:30 uur

Kobra Ensemble >
Kerst met Kobra

Za 27 jan 2024
20:15 uur

Het Lelikoor >
'Weint nicht um meinen Tod'

Za 16 mrt 2024
20:15 uur

VU-kamerkoor >
'To Be Continued'

Zo 24 mrt 2024
15:15 uur

Kamerkoor NEXT >
'Tapetenblume'

Zo 14 apr 2024
15:15 uur

Vocaal Ensemble TIEN >
'Suadade'

Za 4 mei 2024
20:30 uur

Amsemble >
'Fauré's Requiem'

Zo 9 jun 2024
15:15 uur

Ensemble Hermes >
'Polyfonie van de Getijden-meesters'

Za 22 jun 2024
20:15 uur
Les Dames Vocales >
'Hymnes from East and West'

 

De stem van de stad

door: Jeroen Spitteler

 

Het koorleven in Amsterdam en omstreken is wijdvertakt en springlevend. De stad kent vele kamerkoren en ensembles waarin enthousiaste en ervaren zangers op hoog niveau muziek maken, resulterend in spannende en originele concerten. Het culturele aanbod inclusief de vele professionele vocale gezelschappen is echter zo groot, dat het een uitdaging is voor deze koren om de aandacht van het publiek te trekken. Echte parels van koren blijven zo onderbelicht. Al vele jaren is De Waalse Kerk een geliefd podium voor deze gezelschappen en op haar beurt draagt de kerk deze koren een warm hart toe. Dit leidde in 2017 tot de oprichting van Couleur Vocale, een serie voor kamerkoren en vocale ensembles waarin de kracht van de kerk en de kwaliteit van de beste kamerkoren samenkomen.

In mijn leven als musicus was de Waalse Kerk altijd al een plek om thuis te komen. Ik hou van deze kerk en haar stijlvolle gemoedelijkheid. Hier vonden voor mij belangrijke muzikale belevenissen plaats. Zo dirigeerde ik hier in 2002 mijn eerste Johannes-passie met vocaal ensemble Photonen, gaf mijn ensemble Hermes haar eerste concert in 2010 en zong ik met luitist Israel Golani een van mijn eerste solo recitals. Dat de Waalse Kerk haar functie als muzikaal en cultureel podium wil uitbouwen ondersteun ik dan ook van harte als artistiek adviseur van de serie Couleur Vocale.

 

Jeroen Spitteler is dirigent, zanger en componist. Hij dirigeert het Utrechts Vocaal Ensemble, Photonen vocaal ensemble te Amsterdam, het Basilius College – een koor voor beroepsmusici – en het koor & orkestproject Midsummer Ensemble. Verder is hij oprichter en artistiek leider van Ensemble Hermes en het solisten-ensemble Capella Sacelli, beide gespecialiseerd in de authentieke uitvoering van polyfonie. Samen met pianiste Femke de Graaf vormt hij een liedduo. Sinds enige jaren zien regelmatig nieuwe vocale en instrumentale composities van zijn hand het licht, geschreven voor en uitgevoerd door meerdere ensembles. Meer info: www.jeroenspitteler.nl.