De Waalse Kerk / Centre Français-Néerlandais

De Waalse Kerk is gevestigd op het Walenpleintje 159, 1012 JZ Amsterdam. Het Walenpleintje bevindt zich in de oude binnenstad van Amsterdam, vlakbij het Centraal Station, de Nieuwmarkt en de Dam, en grenst aan de Oudezijds Achterburgwal.

Openbaar vervoer

Wij raden onze bezoekers aan om met het openbaar vervoer naar De Waalse Kerk te reizen.

• Trein: bezoekers van buiten Amsterdam raden wij aan om per trein naar Amsterdam Centraal te reizen. De Waalse Kerk bevindt zich op 10 minuten loopafstand van het station. Zie ook: de kortste looproute.
  • Tram/bus: uitstappen op de Dam.
  • Metro: uitstappen bij de halte Rokin (Metro 52) of halte Nieuwmarkt, uitgang Oude Hoogstraat (Metro 51, 53, 54).

Plan uw reis op www.9292ov.nl.

Auto

Er zijn meerdere parkeergarages in de buurt van De Waalse Kerk. In de volgorde van loopafstand van parkeergarage naar de kerk:

Let op: parkeren in het centrum van Amsterdam is niet goedkoop (zo'n €5 tot €7 per uur). De parkeergelegenheid op het Oosterdok is het voordeligst.

Meer informatie over verkeer en parkeren in Amsterdam

De Waalse Kerk
Walenpleintje 159