Op 14 maart speelt de jonge piano virtuoos Alexander Kashpurin in de Waalse kerk zijn ‘single-part concert, The Story of One life’. Kashpurin heeft een bijzondere manier van concertprogramma’s maken. Hij wil graag een verhaal vertellen en zet daarvoor een aantal muziekstukken achter elkaar die hij zonder pauze ten gehore brengt. Iedereen kan in zijn of haar hoofd een eigen verhaal maken zoals in deze muzikale vertelling voor piano, waarin Alexander Kashpurin moeiteloos composities uit drie eeuwen combineert, van Johann Sebastian Bach tot Galina Ustvolskaya.

In 2019 studeerde Alexander 'summa cum laude' af voor zijn masterdiploma aan het St. Petersburg State Conservatory (iets dat in 20 jaar niet meer voorgekomen was) en in 2021 voltooide hij de "Post Graduate Performance Course" eveneens 'summa cum laude'. Alexander is laureaat van vele internationale pianowedstrijden en in 2021 nam hij deel aan het artistieke programma voor uitzonderlijke jonge talenten aan de Queen Elisabeth Music Chapel in Brussel. Alexander is zeker een van de opmerkelijkste gezichten van een nieuwe generatie Russische pianovirtuozen. Met schitterende optredens in de beroemdste zalen verovert hij het publiek met zijn spel, zowel in Rusland als in Europa en daarbuiten: Nederland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Litouwen, Polen, Letland, Griekenland, Spanje, Roemenië, Duitsland, Italië, Mongolië,Canada, Tanzania.

 

Programma

The Story of One life, a single-part concert

  • Anatoly Lyadov - A Musical Snuffbox, Op.32 (1893)
  • Frédéric Chopin - Waltz in A-flat major, Op.34 No.1 (1834)
  • Galina Ustvolskaya - Piano Sonata No.6 (1988)
  • Manuel de Falla - Canción (1915)
  • Christoph Willibald Gluck/Giovanni Sgambati - "Melody" from the opera "Orfeo ed Euridice", Wq.30 (1762)
  • Johann Sebastian Bach/Wilhelm Kempff - "Largo" from Harpsichord Concerto No.5 in F minor, BWV 1056 (1738)
  • Nikolay Medtner - "Canzona Serenata", Op.38 No.6 (1922)
  • Franz Liszt - "Aprés une lecture du Dante", Fantasia quasi Sonata (1849)

 

-  Pauze -

 

Sergej Rachmaninoff (1873- 1943) - Sonata No.1 in D Minor, Op.28

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €30,-
Korting  €25,- (CJP/stadspas groene stip) 
Student €10,-

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


 

< Terug naar de agenda