Kamerkoor NEXT is een koor met jonge, ambitieuze zangers die op hoog niveau samen musiceren. De groep werd in 2015 opgericht en staat nog steeds onder leiding van vaste dirigent Fokko Oldenhuis. Het koor brengt afwisselende en uitdagende programma’s met uiteenlopende muziek ten gehore in thuisstad Utrecht en daarbuiten. Hiervoor werkt NEXT regelmatig samen met professionele musici en hedendaagse componisten, maar ook met artiesten uit andere disciplines, zoals dansers en schrijvers.

Tot de eerdere projecten van Kamerkoor NEXT behoren onder andere een concertreeks met Jan Terlouw, een cross-overconcert met dansersduo Youri & Marie en een concert in een quizvorm rondom de viering van 900 jaar stadsrechten voor Utrecht. Het koor maakte onderdeel uit van een internationaal korenfestival in Kroatië en het Festival Nieuwe Muziek in Utrecht, is te gast geweest bij Podium Witteman en te horen geweest op Radio 1 en Radio 4. Ga naar de website van Kamerkoor NEXT voor meer informatie over het koor.

 

Programma

J. Rheinberger
Uit de Mis voor dubbelkoor
Kyrie - Gloria

K.H. Stockhausen
Choral

G. Mahler / C. Gottwald
Die zwei blauen Augen

E. Bergman
Zwei Galgenlieder
Das grosse Lalula - Tapetenblume

H. Schanderl
Traumtänze

E. Bergman
Zwei Galgenlieder
Igel und Agel - Unter Zeiten

G. Mahler / C. Gottwald
Ich bin der Welt abhanden gekommen

K.H. Stockhausen
Uit 'Chöre für Doris'
Die Nachtigall - Agnus Dei

J. Rheinberger
Uit de Mis voor dubbelkoor
Sanctus - Benedictus - Agnus Dei

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €18,-
Korting  €15,- (CJP/student/stadspas groene stip)

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 

 


Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.

Bekijk de hele Couleur Vocale serie >

 

< Terug naar de algemene agenda