Oyster Duo

Datum: 17 april 2025
Tijd: 20:15
Regulier*: €28,-
Korting (CJP, stadspas groene stip): €23,-
Studenten: €12,-
Oyster Duo

Oyster Duo

Het Oyster Duo, bestaande uit de wereldberoemde pianiste Anna Fedorova en haar partner, de internationaal prijswinnende contrabassist Nicolas Schwartz, kwamen elkaar voor het eerst tegen op een strand in Brazilië.
De twee komen erachter dat ze een gedeelde fascinatie voor de oester hebben, zo wordt het Oyster Duo geboren. Sindsdien hebben ze met grote vaart de internationale podia veroverd: van het noordelijkste puntje van Europa tot in Australië, van Oekraïne tot de VS, en zelfs het Caraïbisch gebied, Turkije en Spanje.

Ook in eigen land zijn ze actief, zo hebben ze de Davidsbündler Music Academy in Den Haag opgericht. Hier worden jonge getalenteerde muzikanten ondersteunt, waaronder 15 jonge Oekraïense pianisten met een volledige beurs.
Dit dynamische duo schuwt het experiment niet; ze leggen graag verbanden tussen muziek, beeldende kunst en video, zoals te zien is in hun video waarin ze gemaskerd musiceren, kastelen betreden en parels stelen.

Over Anna Fedorova

Ze is nog maar drieëntwintig jaar oud wanneer de Oekraïense pianiste Anna Fedorova in een uitverkocht Concertgebouw soleert bij de Nordwestdeutsche Philharmonie onder leiding van Martin Panteleev. Haar indrukwekkende uitvoering van Rachmaninovs Tweede Pianoconcert werd als Zondagochtendconcert uitgezonden op Radio 4 en heeft inmiddels ruim 41 miljoen views op YouTube. Het betekende Anna’s definitieve internationale doorbraak. Met veertien concoursoverwinningen op haar naam timmert Anna stevig aan de weg als internationale pianoster. Ze is verbonden aan het Nederlandse platenlabel Channel Classics en oogst sterrenrecensies met haar albums. Maar Anna's passie voor muziek gaat verder dan de concertzaal. In de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne haalde ze met haar optredens en geldinzamelingsacties haalde ze meer dan €500.000,- op voor humanitaire hulporganisaties.

Over Nicholas Schwartz

Contrabassist Nicholas Schwartz begon zijn opleiding in zijn geboortestad Boston, waar hij aan de muziekafdeling van de universiteit studeerde. Tot zijn leraren behoren Edwin Barker en Matthew McDonald. Hij remplaceerde regelmatig bij het Boston Symphony Orchestra en het Boston Pops Orchestra. In het seizoen 2012/13 was hij deelnemer aan de Herbert von Karajan Akademie van de Berliner Philharmoniker.
Hij won diverse prijzen, waaronder de eerste prijs van de International Society of Bassists en de Stulberg International String Competition. Sinds augustus 2013 is Nicholas Schwartz in dienst van het Concertgebouworkest. Daarnaast speelt hij al jaren 's zomers in het Verbier Festival Orchestra en Chamber Orchestra. Met pianist Anna Fedorova vormt hij het Oyster Duo.

Programma

G. Gershwin, Prelude No 2
D. Shostakovich- "Adagio" voor piano en contrabas
B. Fedorov- “The Oath” voor piano en cello
R. Schumann- Fantasiestucke for Contrabas en piano

-Pauze-

C. Debussy- Sonate voor cello en piano
A. Ginastera-Vijf “Canciones Argentinas” voor contrabas en piano B. Fedorov-“6 Confused Diffusions on a Fragment of Chopin” voor contrabas en piano
A. Blickenderfer-“Canal Variations” voor contrabas/cello en piano

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.