Augustinas Eidukonis

Datum: 16 juni 2024
Tijd: 15:15
Regulier*: €25,-
Vrienden van de stichting Eusebiuskring: €20,-
CJP & studenten: €15,-
Tot 18 jaar: Gratis toegang
Kaarten kopen
Augustinas Eidukonis

Augustinas Eidukonis

In de serie Willem Brons Presenteert stelt Brons de nieuwe generatie pianisten voor aan het publiek. Drie talentvolle oud-deelnemers van zijn jaarlijkse internationale masterclass (1995-heden) spelen een volledig recital op de zondagmiddag in De Waalse Kerk. De pianisten en hun repertoire worden geïntroduceerd door Willem Brons. Willem Brons presenteert in het derde concert van de serie Augustinas Eidukonis.

Augustinas Eidukonis, beschreven als een “wonderbaarlijk poëtische en creatieve pianist”, won onlangs de Possehl Muziekprijs in Lübeck. Volgens de jury werd “Augustinas Eidukonis .. unaniem gekozen als een overtuigende, serieuze en pretentieloze winnaar die met zijn intieme en doordachte vormgeving wist te inspireren.” Augustinas is in 2022 afgestudeerd aan de Lübeck University. Tijdens zijn studie breidde hij zijn muzikale horizon uit door in Amsterdam bij Willem Brons te studeren, en in Parijs bij Marie-Josèphe Jude. Augustinas neemt regelmatig deel aan inspirerende masterclasses, onder meer van Andrzej Jasiński, Jerome Lowenthal, Bernd Goetzke, Michel Béroff, Eugen Indjic en Michael Lewin. Augustinas Eidukonis speelt momenteel solo recitals op festivals en concerten in Litouwen, Polen, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Programma

Johann Sebastian Bach
Partita 1 in Bes groot

Ludwig van Beethoven
Sonate in E-groot, opus 109

Frédéric Chopin
Ballade 4 in f klein

Maurice Ravel
Gaspard de la nuit

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Kaarten kopen