Kobra Ensemble

Datum: 21 december 2024
Tijd: 16:00
Regulier*: €19,-
Korting (CJP, stadspas groene stip): €16,-
Studenten: €12,-
Kaarten kopen
Kobra Ensemble

Kobra Ensemble

In 'Stemmen van de Schemering' onderzoekt Kobra de wereld tussen dag en nacht, zomer en winter.
Hoe klinkt het vallen van de avond? Wat horen we als het donker is en hoe bewegen we ons in deze tussenwereld? En als we de kerstlichtjes aansteken, wat ervaren we dan?

Tijdens maanden waarin we weer meer in het schemer leven, de herfst en winter, duiken we in de verschillende gewoontes en rituelen rondom het vallen van de avond en de overgang van de seizoenen. In de decembermaand wordt het programma aangevuld met Kobra’s favoriete kerstmuziek.

Met muziek van Rachmaninov tot Duruflé en van Bulgaarse tot Zweedse volksmuziek, luidt Kobra met vreugde en verdriet, verstilling en feest, de laatste maanden van het jaar in.

Over Kobra Ensemble

Bij Kobra komt een grote diversiteit aan muziekstijlen samen in één a capella ensemble. Kobra werkt vanuit de overtuiging dat dingen niet eenvormig hoeven zijn om bij elkaar te passen. In 2021 brachten zij hun eerste EP uit bij Just Listen Records. Deze EP is een bonte verzameling aan muziek die hen dierbaar is, vol eigenheden en eigenaardigheden: KOBRA.

Zeven zangeressen, met elk een andere muzikale achtergrond, komen samen in hun liefde voor meerstemmige muziek. Ze kleuren hierbij liever niet binnen de lijntjes. Het liefst zingen zij op zo verschillend mogelijke podia, evenementen en festivals, constant op zoek naar nieuw publiek om te verrassen. Zo werkten ze eerder samen met klassieke grootheden in het Concertgebouw, maar ook met een metalband op het Roadburn Festival. Vorig jaar toerden zij door het land met 'rebellen collectief' Pynarello.

Uitvoerenden

Karlijn Hamer
Lea Klarenbeek
Saskia Voorbach
Nina Rompa
Ingrid Doude van Troostwijk
Lonneke Kegels
Sterre Konijn

Kaartverkoop start spoedig

Kaarten kopen