Nieuw Bach Ensemble

Datum: 29 maart 2024
Tijd: 21:00
Eerste rang*: €55,-
Tweede rang*: €43,50,-
Kaarten kopen
Nieuw Bach Ensemble

Nieuw Bach Ensemble

Dit jaar wordt een speciaal jaar voor de Johannes-Passion: in 2024 is het precies 300 jaar geleden dat Bachs Johannes- Passion voor het eerst uitgevoerd werd. Dat gaat het Nieuw Bach Ensemble vieren met drie bijzondere uitvoeringen, ieder jaar traditiegetrouw in Amersfoort, Utrecht en Amsterdam.

Om deze geweldige muziek te kunnen uitvoeren met dezelfde instrumenten die Bach zelf gebruikte, werkt het Nieuw Bach Ensemble in 2024 opnieuw samen met barokorkest Collegium Delft. Zo komen we dicht bij de bron, met behoud van wat de uitvoeringen altijd al zo bijzonder maakte: de spanning in het verhaal, met oog voor het detail, en de markante dubbelrol van het koor: als ‘volk’ in het Bijbelverhaal én als vertolker van de indrukwekkende koralen.

Ook zal het unieke Monteverdi-orgel weer bij de uitvoeringen worden ingezet. Dit orgel is – op initiatief van Krijn Koetsveld en gesteund door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds – gebouwd door de firma Klop in Garderen, naar een ontwerp van de Italiaanse klavecinist Michele Barchi. Deze tekende ook voor de sublieme barokke beschilderingen van de orgelkast. Het instrument is een fantastische blikvanger en heeft een opvallend lieflijke en tegelijkertijd sprekende klank dankzij de bouw en maten van de pijpen, gemaakt van Italiaans cipressenhout.

Uitvoerenden

orkest: Collegium Delft

solisten:Evangelist & tenoraria’s: William Knight (Utrecht & Amersfoort) en Edward Ross (Amsterdam)

Christus: Timothy Nelson

Sopraan: Keren Motseri

Alt: Tobias Segura Peralta

Bas: Matthew Baker

Programma

Johannes Passion

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Kaarten kopen