Mark van Nispen & Merlijn Runia

Datum: 12 mei 2024
Tijd: 15:00
Regulier: €25,-
Kaarten kopen
Mark van Nispen & Merlijn Runia

Mark van Nispen & Merlijn Runia

Bloemen voor Moeder

Speciaal voor moederdag brengen Merlijn Runia en Mark van Nispen een geurig liedprogramma waarin bloemen centraal staan, met bekende liederen van Richard Strauss en Schubert tot de grappige Bloemencatalogus van Darius Milhaud.
Ook de innerlijke mens zal tijdens dit concert niet vergeten worden. Reken op een feestelijke, geparfumeerde middag met een lach en een traan.

Mark van Nispen | piano

Na zijn studies piano (Jelena Bazova) en orgel (Ad van Sleeuwen) aan het Tilburgse Conservatorium verdiepte Mark van Nispen zich in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en Meinard Kraak. Verdere lessen en masterclasses volgde hij bij o.a. Ed Spanjaard, Ronald Brautigam, Roger Braun en Kathryn Stott. Als pianist/liedbegeleider speelde hij op o.a. het Grachtenfestival, Liedfestival Vocallis en Radio4, en in zalen als het Amsterdamse Concertgebouw en De Doelen in Rotterdam. Als repetitor/coach werkt Mark sinds 2013 bij Opera Spanga, waar hij o.a. meewerkte aan de Verdi-trilogie Macbeth (2016), La Traviata (2017) en Aida (2018). Daarnaast werkt hij freelance voor gezelschappen als Het Groot Omroepkoor, Vocaal Talent Nederland, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Opera Zuid en coacht hij studenten klassieke zang.

Merlijn Runia | mezzosopraan

Mezzosopraan Merlijn Runia studeerde af aan de Dutch National Opera Academy, waar ze les kreeg van Sasja Hunnego. Daarnaast nam ze deel aan masterclasses van onder meer Doris Soffel, Dennis O'Neill, Raúl Giménez, Margreet Honig en Ira Siff. Op het gebied van opera vertolkte Merlijn onder meer de rollen van Cherubino (Le nozze di Figaro), Dorabella (Così fan tutte), Orlofsky (Die Fledermaus), Flora (La traviata), Mercedes (Carmen) en Zinnia (L'Étoile). Merlijn was te zien in het Holland Festival, als Kathy in de wereldpremière van Arnoud Noordegraafs As Big As The Sky.Merlijn speelde de rollen van Eurydice/Messaggera/Charone (Nederlandse Reisopera/Theater Sonnevanck), Ot (Theater Artemis) en Kantorka (Ulrike Quade Company).

Merlijn heeft gewerkt met dirigenten als Patrick Fournillier, Antony Hermus, Jonathan Cohen, Etienne Siebens, Bas Wiegers, Martin Sieghart en Clark Rundell, en met regisseurs als Laurent Pelly, Marcel Sijm, Isabel Schröder, Lotte de Beer, Marc Krone, Xander Straat, Daniël van Klaveren en Corina van Eijk. Merlijn vormt een liedduo met pianist Mark van Nispen en wordt gecoacht door Aleksandra Anisimovicz en Eva-Maria Westbroek.

Kaarten kopen