Jazz van de Lage Landen: Hermine Deurloo & Mike Boddé

Datum: 7 juni 2024
Tijd: 20:15
Regulier: €12,50
Kaarten kopen
Jazz van de Lage Landen: Hermine Deurloo & Mike Boddé

Jazz van de Lage Landen: Hermine Deurloo & Mike Boddé

Red Light Jazz is een meerdaags jazzfestival in en rondom het wallengebied in Amsterdam. Het is vooral de spannende locatie, het internationaal vermaarde en roemruchte Red Light District in de oude binnenstad van Amsterdam, dat dit festival zo uniek maakt in de wereld. Ook dit jaar zijn er weer concerten in De Waalse Kerk, met op vrijdagavond 7 juni een optreden van Hermine Deurloo & Mike Boddé getiteld ‘Jazz van de lage landen’.

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrument. En met succes. Inmiddels speelt zij zowel met artiesten als Steve Gadd en Rembrandt Frerichs als met het Jazz Orkest van het Concertgebouw en het Metropole Orkest. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid uit een reclame: Hermine geeft de bekende rookworst net dat beetje extra pit.
Sinds 2015 treedt zij regelmatig op met pianist Mike Boddé. Keer op keer weet deze tovenaar moeiteloos allerlei verschillende muziekstijlen met elkaar te combineren. Met hun programma ‘Jazz uit de Lage Landen’ speelt het duo muziek van onder andere Toots Thielemans, Rogier van Otterloo en Jacques Brel. Het optreden wordt door Mike versierd met grappige en wetenswaardige anekdoten.

Hermine Deurloo won in 2018 de Bernie Bray Harmonica Player of the Year Award, een prestigieuze prijs die Toots Thielemans en Stevie Wonder eerder hebben gewonnen.

Mike Boddé werd landelijk bekend vanwege zijn tv-optredens, onder meer in Kopspijkers. 

Line-up

Hermine Deurloo - harmonica

Mike Boddé - piano

Kaarten kopen