Het Sweelinck Barok Orkest

Datum: 21 april 2024
Tijd: 15:30
Regulier: €22,50-*
Student: €15,00-*
Kaarten kopen
Het Sweelinck Barok Orkest

Het Sweelinck Barok Orkest

Het Sweelinck Barok Orkest brengt twee hoogtepunten uit het wereldberoemde oeuvre van de belangrijkste Engelse componist uit de 17e eeuw; Henry Purcell. Het orkest opent met een suite uit de opera King Arthur, waarna de zangers uit de klas van Xenia Meijer aantreden om samen met het orkest een spetterende uitvoering van de Ode to St. Cecilia’s Day te verzorgen.

Het Sweelinck Barok Orkest

Het Sweelinck Barok Orkest is het historische-instrumentenorkest van de afdeling Oude Muziek van het Conservatorium van Amsterdam en werd vele jaren geleden opgericht door Lucy van Dael en Alfredo Bernardini. Elke vrijdagochtend repeteert het orkest in de Sweelinckzaal van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van de verschillende docenten van de afdeling. Na elke drie vrijdagen is er een lunchconcert waarna het programma wisselt. Verder onderneemt het orkest elk jaar projecten met internationaal gerenommeerde gastdirigenten zoals (in het recente verleden): Guy Van Waas, Patrick Ayrton, Lambert Colson, Peter Van Heyghen, Antoinette Lohman en Emmanuel Resche-Caserta, waarna concerten worden gegeven op verschillende locaties in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Leiden. Het Sweelinck Barok Orkest bestrijkt een breed repertoire dat varieert van Renaissance (Monteverdi) tot Barok (Bach, Rameau) via Klassiek (Mozart, Haydn, Beethoven) tot Romantische stijl (Brahms, Schumann). De wereld van de Oude Muziek breidt zich uit, zo ook het Sweelinck Barok Orkest.

Programma

Henry Purcell (1659-1695)

-verschillende delen uit King Arthur

-Ode to St. Cecilia’s Day


*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Kaarten kopen