GoYa Quartet, Rosa Meertens & Ruben Jacobs

Datum: 18 mei 2024
Tijd: 16:00
Regulier*: €30,00-
Student (CJP/student/stadspas groene stip): €25,00-
Zaal gaat open om 15:00 uur.:
Kaarten kopen
GoYa Quartet, Rosa Meertens & Ruben Jacobs

GoYa Quartet, Rosa Meertens & Ruben Jacobs

Ontdek het krachtige samenspel van muziek, poëzie en kunst met het GoYa Quartet (KCO). Samen met de jonge Nederlandse schilder Rosa Meertens en auteur Ruben Jacobs geven ze de natuur een stem in het urgente gesprek over de klimaatcrisis. Tijdens het concert treden de musici buiten de structuur van de traditionele concerten om bewustwording te creëren over de klimaatcrisis en gendergelijkheid. Ervaar de inspiratie uit de natuur in de muziek van Debussy, Grieg, Takemitsu en Imogen Holst, verrijkt door Rosa Meertens's schilderijen en de filosofische inzichten van Ruben Jacobs. Sluit je aan bij hen om ruimte voor verandering te creëren, waar elke noot en penseelstreek spreekt voor een wereld in nood!

Het GoYa Quartet is in 2014 opgericht en wordt gevormd door Sylvia Huang, Mirelys Morgan Verdecia, Saeko Oguma en Honorine Schaeffer. Deze vier musici, afkomstig uit België, Cuba, Japan en Frankrijk, hebben elkaar gevonden in het orkest waarin zij spelen: het Koninklijk Concertgebouworkest. Na jaren van toegewijde samenwerking zijn ze verheugd hun debuut-cd aan te kondigen, die ze deze avond live zullen opnemen. Wees getuige van het hoogste muzikale niveau in de sfeervolle ambiance van De Waalse Kerk.

Rosa Meertens is een student aan de Gerrit Rietveld Academie, waar ze zich voornamelijk bezighoudt met schilderen. In haar werk verkent ze thema's zoals vergankelijkheid, vluchtige momenten, bestaan en niet-bestaan, en herinneringen. In haar vrije tijd bezoekt ze vaak concerten, waarbij muziek haar grootste inspiratiebron is.

Ruben Jacobs is een schrijver, docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, en volgt momenteel een opleiding tot natuurgids. Zijn werk richt zich voornamelijk op de relatie tussen mens en natuur. Eerder was hij journalist voor VPRO, NTR en Brainwash, en schreef hij verschillende boeken, waaronder 'Iedereen een kunstenaar’ (2014), ‘Artonauten’ (2018), en 'De eeuw van Felix' (2022). Momenteel werkt hij aan een boek over een historische moestuin in de bossen van het Gooi, die tegenwoordig dienstdoet als een therapeutische tuin (verwacht in begin 2025 bij Thomas Rap uitgevers).

Programma

Imogen Holst
Phantasy Quartet

Edward Grieg
Strijkkwartet nr. 1 in g-klein, op. 27

- Pauze -

Toru Takemitsu
Autumn Leaves

Claude Debussy
Strijkkwartet in g-klein, op. 10 

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Kaarten kopen