Vaste spelers
Vaste spelers in de Waalse Kerk

Aventure

Aventure onder leiding van Ita Hijmans voert (laat-)middeleeuwse muziek uit. Het ensemble dankt zijn naam aan het hoofse begrip voor verhaal, avontuur of belevenis, en verwijst daarmee naar de niet-schriftelijke cultuur van de middeleeuwen.

Aventure
Nederlandse Bachvereniging

De Nederlandse Bachvereniging stelt zich ten doel kennis en inzicht over het werk van Johannes Sebastian Bach op een innoverende manier zo breed mogelijk te verspreiden. Lees verder...

Nederlandse Bachvereniging
Marc Pantus

Bas-bariton Marc Pantus treedt regelmatig op in de Waalse Kerk, en omdat hij altijd zijn pianist meeneemt, rekenen we die ook tot een vaste speler in de Waalse Kerk.

Zie ook: Songs on Sunday Afternoon

Marc Pantus
Quatre Bouches

Vocaal kwartet Quatre Bouches, opgericht in 2005, bestaat uit vier zangers die actief zijn als solist, kamermusicus en ensemblezanger in binnen- en buitenland. Het kwartet focust op een mooie, aansprekende en soms humoristische programmering met accent op muziek uit de 19de, 20ste en 21ste eeuw.

 

Zie ook: Fusion Kitchen

Quatre Bouches
Van Swieten Society

De Van Swieten Society gaat de zalen in met een koffer vol meesterwerken uit de Gouden Eeuw van de klassieken. De selectie was hard maar eerlijk. Mooie muziek viel af, om plaats te maken voor nog prachtiger muziek. In vier programma's komt onze Gouden Greep uit die eeuw voorbij: het fenomeen Mozart, vergeten muziek uit de Schotse hooglanden, het romantisch DNA en de magie van Brahms. Lees verder...

Van Swieten Society