Themacursussen

In navolging van de aangescherpte maatregelen met betrekking tot het Coronavirus COVID-19 die op zondag 22 maart door de overheid en het RIVM zijn afgekondigd, worden alle cursussen van het Centre Français-Néerlandais tot 1 juni vanaf heden digitaal gegeven. Onze overige culturele evenementen zijn helaas wel afgelast. Kijk voor de meest actuele informatie op onze speciale Coronavirus-informatiepagina.

Naast ateliers biedt het Centre Français Néerlandais verschillende thematische cursussen aan. Deze cursussen zijn wekelijks op een vast tijdstip voor een periode van 8 of 16 weken. Hieronder treft u een korte beschrijving van elke cursus en een overzicht van de data en prijzen. Inschrijven voor een cursus kan via centre@dewaalsekerk.nl. Vermeld in uw mail in elk geval uw naam, telefoonnummer en de cursus die u wil volgen.

 

  • Coup de théâtre: Deze theatergroep is bedoeld voor Franstaligen en iedereen die vloeiend Frans spreekt, en biedt de voorbereiding van een toneelstuk aan die tijdens een theatrale avond in het voorjaar wordt opgevoerd. 
  • Café littéraire: Gedurende de cursus wordt er gelezen en gediscussieerd over stijl en inhoud van stukken uit boeken en gedichten, gesorteerd op thema. Vanaf niveau C1. 
  • Actualité et société: Cursus over de actualiteit en de verschillende aspecten van het sociale, politieke en culturele leven van het hedendaagse Frankrijk aan de hand van tekst-, audio- en videofragmenten. Vanaf niveau C1. 
  • Cercle Marcel Proust: De deelnemers van de ‘Cercle Marcel Proust’ lezen À la recherche du temps perdu onder begeleiding van een deskundige docent. Acht bijeenkomsten per jaar. Vanaf niveau C1.

 

ROOSTER THEMACURSUSSEN

(Klik op de cursus naar keuze om rechtstreeks naar de betaalomgeving te gaan) 

Cursus Dag Tijd Periode (weken) Prijs
Café littéraire Maandag 10:15-11:45 20 jan - 25 mei 16 € 348,-
Actualité et société Woensdag 10:30-12:00 22 jan - 20 mei (16) € 348,-
Coup de théâtre Vrijdag 18:00-22:00 24 jan - 8 mei (10) € 342,-
Cercle Marcel Proust Vrijdag 10:00-12:30 27 sep - 3 april (7)
€ 245,-