Couleur Vocale 2019

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land. Dit jaar nemen elf koren u in evenveel concerten mee naar de kleurrijke klankenwereld van de vocale muziek.

Om het seizoen met een positieve noot te beginnen, trappen we af met een openingsconcert waarin diverse van de deelnemende koren laten horen wat zij dit seizoen voor u in petto hebben. Dit feestelijke openingsconcert vindt plaats op zaterdag 2 maar vanaf 13:30 uur. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Hieronder vindt u onze digitale seizoensbrochure voor het jaar 2019, met daarin een korte introductie van alle concerten. In de rechterzijbalk ziet u het snelle jaaroverzicht. Houd deze pagina en onze concertagenda in de gaten voor meer informatie over de concerten, koren en kaartverkoop. Wij wensen u veel zing- én luisterplezier in dit nieuwe seizoen Couleur Vocale!

De stem van de stad

door: Jeroen Spitteler

Het koorleven in Amsterdam en omstreken is wijdvertakt en springlevend. De stad kent vele kamerkoren en ensembles waarin door enthousiaste en ervaren zangers op hoog niveau muziek gemaakt wordt. De koren streven naar perfectie en programmeren spannende en originele concerten. In de hoofdstad is het culturele aanbod echter zo groot en zijn er zo veel professionele gezelschappen aan het werk dat het vaak lastig is aandacht te genereren. Publiek trekken wordt dan een ware opgave. Echte parels van koren blijven zo onderbelicht.

Couleur Vocale

En dit is waar de Waalse Kerk in beeld komt. Al vele jaren is de kerk een geliefd podium voor deze gezelschappen en op haar beurt draagt de kerk deze koren een warm hart toe. Begin 2017 zijn we daarom begonnen met een serie voor kamerkoren en vocale ensembles: Couleur Vocale. Het combineert de professionele kracht van de Waalse Kerk met de kwaliteit en de ambitie van de beste kamerkoren van Amsterdam. Memorabel was de aftrap van de serie op zaterdag 25 februari 2017 waarbij alle ensembles zich presenteerden. In 2019 zetten we deze reeks met nog meer plezier en energie voort.

In mijn leven als musicus was de Waalse Kerk altijd al een plek om thuis te komen. Ik hou van deze kerk en haar stijlvolle gemoedelijkheid. Hier vonden voor mij belangrijke muzikale belevenissen plaats. Zo dirigeerde ik hier in 2002 mijn eerste Johannes-passie met vocaal ensemble Photonen, gaf mijn ensemble Hermes haar eerste concert in 2010 en zong ik met luitist Israel Golani een van mijn eerste solo recitals. Dat de Waalse Kerk haar functie als muzikaal en cultureel podium wil uitbouwen ondersteun ik dan ook van harte als artistiek adviseur van de serie Couleur Vocale.

-------------------------------------------------------------------------

Jeroen Spitteler is zanger en dirigent. Hij is actief bij Capella Pratensis, een ensemble dat zich toelegt op de authentieke uitvoering van muziek van Josquin des Prez en tijdgenoten. Daarnaast vormt hij samen met luitist Israel Golani een duo voor oude muziek genaamd Der Stemme Lusthof. Hij is vaste dirigent van het Utrechts Vocaal Ensemble en Vocaal Ensemble Photonen te Amsterdam. Verder is hij initiator en dirigent van Ensemble Hermes en vervult hij regelmatig gastdirigentschappen.

Agenda 2019

Klik op de concerttitels voor meer informatie over het concert, het koor en de kaartverkoop. Dit overzicht wordt voortdurend bijgewerkt.

- za. 2 maart 13:30 uur

"Weihnachtsoratorium (Deel I-III)"

- za. 21 december 20:15 uur
Photonen