Coronavirus
Laatste update: 30 november

Ons nieuwe muzikale seizoen is begonnen en wij zijn verheugd dat wij u weer mogen verwelkomen! U vindt ons actuele programma in onze agenda. Wij volgen de richtlijnen van de overheid. 

De huidige maatregelen aangekondigd op 26 november hebben helaas impact op onze programmering en onze lessen van het Centre Français-Néerlandais.

 • De concerten van vrijdag 10 december (Contactus) en vrijdag 17 december (Sarah-Jane) zijn geannuleerd.
 • De concerten uit de serie Couleur Vocale op zondag 12 december (Vrouwenkoor Nordlys) en zondag 19 december (Kobra Ensemble), en van dinsdag 14 december (lunchconcert orgel) kunnen binnen de huidige maatregelen gewoon doorgaan.
 • De concerten van zaterdag 11 december (Cafe des Chansons) en zaterdag 18 december (Hannes Minnaar) zijn vervroegd en beginnen op 15:00 uur.
 • De lessen van het Centre Français-Néerlandais die na 17:00u beginnen, zullen de komende drie weken online plaatsvinden.
 • De lessen van het Centre Français-Néerlandais die overdag plaatsvinden, zullen gewoon op locatie plaatsvinden. Wel geldt 1,5 meter afstand en is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens het verplaatsen. 

Meer informatie vindt u in het onderstaande bezoekersprotocol.


Corona en uw bezoek aan De Waalse Kerk

Heeft u een bezoek aan De Waalse Kerk gepland, dan vragen we u onderstaande richtlijnen aandachtig te lezen en op te volgen.

 

Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs is een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Met CoronaCheck kunt u deze coronabewijzen in de vorm van een QR-codelaten zien. Dit kan via de CoronaCheck-app of u kunt uw QR-code uitprinten via CoronaCheck.nl. Vergeet bij een bezoek uw legitimatiebewijs niet. Bij de ingang vergelijken wij de gegevens van uw legitimatiebewijs met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van de Rijksoverheid.

Heeft u geen coronatoegangsbewijs? Dan kunt u helaas het concert niet bijwonen. Aangezien er de mogelijkheid is voor zowel mensen die gevaccineerd zijn als voor mensen die niet gevaccineerd zijn om toegang te krijgen tot een concert of evenement, met de daartoe benodigde bewijzen, zien wij geen reden als organisatie om over te gaan tot restitutie van gekochte kaarten.

 

Bezoekersprotocol

De volgende maatregelen gelden in ieder geval tot en met zaterdag 18 december:

 • Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis.
 • U kunt gebruik maken van desinfectiegel om uw handen te reinigen bij binnenkomst.
 • Het is verplicht om ten allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen.
 • Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht.
 • Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie.
 • Het is niet toegestaan om uw eigen consumpties te nuttigen in de kerk.
 • Toiletten en andere contactoppervlakken worden zeer regelmatig schoongemaakt. Als u behoefte heeft aan extra schoonmaak, kunt u ons dat altijd laten weten.
 • Houd rekening met uw medebezoekers, en volg de veiligheidsaanwijzingen van onze medewerkers op tijdens uw bezoek aan De Waalse Kerk.
 • Tot slot, vergeet niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk! 

 

Restitutievoorwaarden

Wij begrijpen en delen de zorgen over het coronavirus. Wij houden ons strikt aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Alleen wanneer wij gedwongen zijn bepaalde evenementen te annuleren of te verplaatsen, kunt u uw reserveringsbedrag terug krijgen. Wanneer een evenement doorgaat en persoonlijke omstandigheden of overwegingen met betrekking tot het coronavirus maken dat u uw kaarten annuleert, ontvang u geen compensatie. Aangezien er de mogelijkheid is voor zowel mensen die gevaccineerd zijn als voor mensen die niet gevaccineerd zijn om toegang te krijgen tot een concert of evenement, met de daartoe benodigde bewijzen, zien wij geen reden als organisatie om over te gaan tot restitutie van gekochte kaarten.

 

 

Centre Français-Néerlandais

NL: Vanaf 29 november t/m in ieder geval 18 december worden de lessen die na 17:00 uur beginnen online gehouden. De lessen die overdag plaatsvinden, kunnen gewoon doorgang vinden op locatie. Wel geldt hier dat het houden van 1,5 meter afstand verplicht is evenals het dragen van een mondkapje tijdens het verplaatsen.

Wij houden de richtlijnen van de overheid en het RIVM nauwlettend in de gaten. Mochten er nieuwe maatregelen worden aangekondigd, dan houden wij u hierover op de hoogte via de mail, onze nieuwsbrief, website en sociale media. Wij vragen u in eerste instantie om deze berichtgeving af te wachten. 

 

FR: A partir du 29 novembre et (au moins) jusqu’au 18 décembre, les cours commençant après 17h auront lieu en ligne.

Les cours se déroulant plus tôt dans la journée auront lieu à leur emplacement habituel. Dans ce cas, le port du masque est obligatoire lors des déplacements ainsi que l'observation d'une distance d’1,5 m avec les autres participants et votre enseignant.

Nous suivons de près les directives du gouvernement. Si de nouvelles mesures sont annoncées, nous vous tiendrons informés par mail, notre bulletin d'information, notre site web et les médias sociaux. Dans un premier temps, nous vous demandons d'attendre cette notification.

 

 

Kerkdiensten

NL: Al onze diensten vinden weer fysiek plaats in de kerk. Klik hier voor een overzicht van de komende kerkdiensten.

 

FR: Tous les cultes ont maintenant lieu en présenciel dans l'église. Cliquez ici pour connaitre l'ensemble des cultes à venir. 

 

 

< Terugkeren naar de startpagina