Historie

De geschiedenis van de Waalse Kerk - in Amsterdam, maar ook in de rest van het land - is een een uiterst complex en veelgelaagd verhaal dat loopt van de late middeleeuwen van het toen nog oer-katholieke Amsterdam via de Reformatie, de Tachtigjarige Oorlog, de massale migratie van hugenoten uit de Zuidelijke Nederlanden en Frankrijk, de Gouden Eeuw, de Verlichting, de Napoleontische tijd, de beide wereldoorlogen tot aan het roerige heden.

Door haar te bestuderen maakt men kennis met de ontwikkeling die 'het geloof' over zes eeuwen heeft doorgemaakt, en krijgt men de kans om de migratie die samenhing met de vervolging van protestanten diepgaand te verkennen.

Wij werken samen met getuige-deskundigen binnen de Vrije Universiteit, het Amsterdam Museum en het voormalige schuilkerkje Onze Lieve Heer op Solder om ook op dit uiterst boeiende en leerzame gebied betekenisvolle programma's te kunnen bieden. Programma's die de lessen die we van het verleden kunnen leren, vertalen naar het heden...