Athenaeum Boekhandel

De Waalse Kerk en Centre Français-Néerlandais slaan de handen ineen met Athenaeum Boekhandel.

 

Athenaeum Boekhandel

Athenaeum Boekhandel is een van de weinige grote boekhandels in Nederland die nog volstrekt onafhankelijk is, dat wil zeggen geen deel uitmaakt van een keten of concern en evenmin behoort tot een inkoopcombinatie. Wel werken zij samen met diverse uitgeverijen en andere culturele partners.

 

De diverse in de loop der tijd ontstane locaties en activiteiten van Atheneaum ten spijt, is en blijft kern van het bedrijf de literaire en academische boekhandel aan het Spui. Athenaeum voert van oudsher een eigenzinnig, steeds op kwaliteit en actualiteit gericht voorraadbeleid, ondersteund door een goede informatievoorziening en dienstverlening. Naast de vanaf het begin belangrijke gerichtheid op binnen- en buitenlandse literatuur kent de boekhandel wetenschappelijke specialisaties in klassieke talen, taal- en literatuurwetenschap, filosofie, geschiedenis, rechten en de sociale wetenschappen.

 

Als uitvloeisel van de contacten met de Universiteit van Amsterdam en andere academische en culturele organisaties ontstond in 2008 op het Spui nr. 25 het academisch-cultureel centrum SPUI25 (www.spui25.nl), dat met zijn meer dan 200 publieksactiviteiten per jaar bijdraagt aan het bijzondere karakter van het Amsterdamse Spui.

 

Voordelen

Voor de diverse literaire en verdiepende activiteiten die de Waalse Kerk en het Centre Français-Néerlandais ondernemen, is een goede boekhandel van groot belang. De deelnemers aan bijvoorbeeld Un Mois, Un Livre kunnen voor hun maandelijkse Franse literatuur dan ook altijd terecht bij Athenaeum Boekhandel.

 

Naast dat ze alle titels voor onze leesclubs en cursussen op voorraad hebben, organiseert Athenaeum een breed scala aan beschouwelijke activiteiten waarvan wij menen dat deze interessant zijn voor onze achterban. Wij raden deze van harte aan: een overzicht hiervan vindt u in de zijbalk van deze pagina.

Activiteiten Athenaeum Boekhandel
De volgende activiteiten van Athenaeum Boekhandel bevelen wij van harte aan:

 

- 15 februari 2018
Margot Dijkgraaf in gesprek met de Franse schrijver Alain Blottière - (link) 

 

Op donderdag 15 februari (20.00 uur) vertelt Alain Blottière bij Spui25 over zijn met de Prix Renaudot bekroonde Comment Baptiste est mort. Margot Dijkgraaf interviewt hem.

De deelnemers aan de leesclub Frans van Athenaeum Boekhandel kozen Comment Baptiste est mort uit als beste van de vijf met de grote najaarsprijzen bekroonde titels van 2016, Alain Blottière zal daarom tijdens deze avond de Prix du Club de Lecture Français Athenaeum 2017 ontvangen.

Voertaal: Frans
Aanmelden en meer informatie op website SPUI25.