Couleur Vocale 2020

door: Jeroen Spitteler

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.

Het koorleven in Amsterdam en omstreken is wijdvertakt en springlevend. De stad kent vele kamerkoren en ensembles waarin door enthousiaste en ervaren zangers op hoog niveau muziek wordt gemaakt. In de hoofdstad is het culturele aanbod echter zo groot en zijn er zo veel professionele gezelschappen aan het werk, dat het voor koren lastig kan zijn de aandacht te krijgen die ze verdienen. Echte parels blijven zo onderbelicht.

En dit is waar De Waalse Kerk in beeld komt. Al vele jaren is de kerk een geliefd podium voor deze gezelschappen en op haar beurt draagt de kerk deze koren een warm hart toe. In 2017 zijn we daarom begonnen met een prachtige serie voor Amsterdamse kamerkoren en vocale ensembles: Couleur Vocale. Zo combineren we de professionele kracht en akoestiek van De Waalse Kerk met de kwaliteit en de ambitie van de beste kamerkoren van Amsterdam, om prachtige muziek op een laagdrempelige manier toegankelijk te maken voor een groot publiek.

Seizoen 2020

In dit vierde seizoen nemen tien koren u in evenveel concerten mee naar kleurrijke klankenwereld van de vocale muziek: van de 13e tot de 21e eeuw, van Estland tot Amerika, begeleid of a capella. In het gouden kader op  deze pagina vindt u een overzicht van onze concerten in 2020. Voor de uitgebreide programmaomschrijvingen, meer informatie over de koren en natuurlijk de concertkaarten klikken op de link bij het betreffende concert. U zult dan naar de concertpagina geleid worden. Op deze pagina vindt u tevens de digitale seizoensbrochure, die u in kunt kijken. Voor een papieren exemplaar kunt u altijd bij ons terecht in De Waalse Kerk.

Wij wensen u veel zing- én luisterplezier in dit nieuwe seizoen van Couleur Vocale!

-------------------------------------------------------------------------

Jeroen Spitteler is zanger en dirigent. Hij is actief bij Capella Pratensis, een ensemble dat zich toelegt op de authentieke uitvoering van muziek van Josquin des Prez en tijdgenoten. Hij is vaste dirigent van het Utrechts Vocaal Ensemble en Vocaal Ensemble Photonen te Amsterdam. Verder is hij initiator en dirigent van Ensemble Hermes en vervult hij regelmatig gastdirigentschappen.

Agenda 2020

Klik op de concerttitels voor meer informatie over het concert, het koor en de kaartverkoop. Dit overzicht wordt voortdurend bijgewerkt.

- za. 7 maart 20:15 uur
Vocaal Ensemble TIEN
"Plorans Ploravit"

- za. 18 april 20:15 uur