Coronavirus

Laatste update: 24 maart 
Dernière mise à jour : le 24 mars 


Algemeen 

In verband met de verlenging van de coronamaatregelen is De Waalse Kerk, helaas, in elk geval tot en met 20 april 2021 gesloten voor publiek toegankelijke evenementen. Alle in deze periode vallende evenementen gaan derhalve niet door op de geplande datum. Wij staan voortdurend in contact met alle betrokken partijen en artiesten om onze mogelijkheden, zoals verplaatsen, streamen of annuleren van de evenementen, te verkennen. Over wat er in deze gevallen met uw tickets gebeurt, lees u hieronder.

Let op: Het kan zijn dat het enkele dagen duurt voordat er zekerheid bestaat over de afhandeling van de geplande evenementen. Wij hopen op uw geduld en begrip hiervoor, en willen u vragen om in eerste instantie berichtgeving van onze kant af te wachten. Wij beloven u zo snel als deze hectische situatie het toelaat te informeren.

Ik heb kaartjes voor een concert of evenement, wat nu?

Zoals gezegd zijn wij in druk overleg met de artiesten en betrokken partijen. Wij nemen naar aanleiding hiervan hoe dan ook contact met u op via het e-mailadres waarop u de tickets hebt ontvangen. Wij vragen u daarom dit bericht af te wachten en ook uw ongewenste mailbox in de gaten te houden. Hieronder vindt u in het kort wat de mogelijke gevolgen voor u zijn:

  • Verplaatsen

Indien het geplande evenement verplaatst, ontvangt u hierover zo spoedig mogelijk bericht via ons, de artiest of een van onze ticketingpartners Klassiekemuziek.nl of Ticketkantoor.nl. Uw tickets blijven geldig voor de nieuwe datum, ook als de oude datum er nog op staat. Mochten er bij voorbaat al eventuele (programma)wijzigingen ter sprake komen bij de verplaatsing, zullen wij u hierover ook informeren. Mocht u op de nieuwe datum verhinderd zijn of niet akkoord gaan eventuele overige wijzigingen, krijgt u uw volledige reserveringsbedrag (inclusief servicekosten) terug, tenzij u ervoor kiest dit te doneren aan de artiest(en). U kunt dit dan aangeven in reactie op het bericht over de afhandeling van het evenement.

  • Annuleren

Mocht verplaatsing van het evenement niet mogelijk zijn en ook andere mogelijkheden worden uitgesloten, zijn wij helaas genoodzaakt het evenement te annuleren. U ontvangt in alle gevallen hierover dan zo spoedig mogelijk bericht via ons, de artiest of een van onze ticketingpartners Klassiekemuziek.nl of Ticketkantoor.nl. U krijgt dan vanzelfsprekend uw volledige reserveringsbedrag (inclusief servicekosten) terug, tenzij u ervoor kiest dit te doneren aan de artiest(en). U kunt dit dan aangeven in reactie op het bericht over de afhandeling van het evenement.

  • Overige

Het is mogelijk dat uit het overleg met de betrokken artiesten een andere keuze wordt gemaakt voor wat betreft de afhandeling van het evenement. Dit kan bijvoorbeeld een online streamconcert zijn, maar ook iets anders. Uiteraard nemen wij ook in dit geval zo spoedig mogelijk contact met u op over de afhandeling hiervan, en hebt u recht op volledige restitutie van uw reserveringsbedrag inclusief servicekosten, indien u niet akkoord gaat met deze wijziging.

Restitutievoorwaarden

Wij begrijpen en delen ieders zorgen met betrekking tot het Coronavirus. Desalniettemin blijven wij de richtlijnen van de overheid en het RIVM op dit gebied volgen. Enkel wanneer wij gedwongen zijn bepaalde evenementen te annuleren, kunt u uw reserveringsbedrag, zoals hierboven beschreven, terug krijgen. Wanneer het evenement gewoon doorgaat vormen persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, geen aanleiding tot restitutie.

 

Bezoekersprotocol i.v.m. Covid-19

De Waalse Kerk is voorlopig gesloten. Om de veiligheid van u, uw medebezoekers en onze medewerkers te garanderen, vragen wij u de volgende richtlijnen aandachtig door te nemen en na te leven, wanneer De Waalse Kerk weer open gaat voor evenementen:

- Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven.

- Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent. Indien u in de afgelopen dagen ziektesymptomen hebt vertoond, zijn wij genoodzaakt u de toegang tot het evenement te ontzeggen. 

- Het is van groot belang te allen tijde 1,5 meter afstand te bewaren tot anderen.

- Bij binnenkomst is het verplicht om uw handen te desinfecteren d.m.v. de beschikbare handgel.

- Het dragen van een mondkapje is sinds 1 december verplicht bij binnenkomst. Op het moment dat u op uw plaats zit, mag deze weer af. Wanneer u vervolgens weer opstaat om u te verplaatsen, dient u uw mondkapje weer op te doen. Ook onze medewerkers zullen tijdens alle evenementen en bijeenkomsten een mondkapje dragen.

- Volg in de kerk altijd de aangegeven looproute.

- Houd bij uw keuze voor een zitplaats altijd minimaal 2 zitplaatsen vrij tussen verschillende huishoudens en wissel niet van zitplaats.

- We hanteren 2 gescheiden toiletgroepen voor dames en heren; deze zijn duidelijk aangegeven in de kerk.

- Tijdens evenementen is onze bar voorlopig gesloten; het is niet toegestaan om eigen consumpties in de kerk te nuttigen.

- Toiletten en andere contactoppervlakken worden zeer regelmatig schoongemaakt. Mocht u behoefte hebben aan extra schoonmaak, laat u het dan gerust weten.

- Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers, eventuele overige veiligheidsaanwijzingen van onze medewerkers op te volgen en vooral ook te genieten!

 

Centre Français-Néerlandais

NL: In verband met de coronalockdown en de onzekerheid over eventuele toekomstige maatregelen, worden al onze cursussen die in januari en februari 2021 van start gaan volledig online gegeven. Voor het nieuwe cursusblok in mei zullen we kijken naar de mogelijkheid om weer cursussen op locatie aan te bieden. Ditzelfde geldt voor onze ateliers en culturele activiteiten in die periode.

Wij houden de richtlijnen van de overheid en het RIVM nauwlettend in de gaten. Mochten er nieuwe maatregelen worden aangekondigd, houden wij u hierover op de hoogte via de mail, onze nieuwsbrief, website en sociale media. Wij vragen u in eerste instantie om deze berichtgeving af te wachten. 


FR: 
En raison du confinement et l'incertidu concernant les éventuelles nouvelles mesures gouvernementales par rapport au Coronavirus, tous nos cours auront lieu en ligne au moins jusq'à la fin du cours. Nous réfléchissons sur la possibilité de reprendre les cours dans notre centre pour le nouveau semestre (début mai).

Votre santé et celle de nos professeurs reste notre priorité absolue. Nous surveillons la situation de très près et nous vous tiendrons au courant dès que nous aurons des nouvelles. Merci de bien vouloir surveiller vos boîtes email, notre site et notre page Facebook pour les informations les plus actuelles.

 

Kerkdiensten

Zo lang de lockdown voortduurt zullen er geen fysieke kerkdiensten plaatsvinden in De Waalse Kerk. Wel zullen er diensten gestreamd worden. Deze kunt u live op video volgen op deze pagina.

< Terugkeren naar de startpagina