bezoekadres

Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
Het Walenpleintje grenst aan de Oudezijds Achterburgwal.

postadres

De Waalse Kerk
Walenpleintje 157
1012 JZ Amsterdam

locatie

Het Walenpleintje ligt in de oude binnenstad van Amsterdam, vlakbij het Centraal Station, de Nieuwmarkt en de Dam.

openbaar vervoer

Bezoekers van buiten Amsterdam raden wij aan om per trein naar Amsterdam Centraal te reizen. De Waalse Kerk bevindt zich op 10 minuten loopafstand van het station. De kortste looproute.

Ook binnen Amsterdam reist u, wanneer u niet te voet of met de fiets komt, het best met het openbaar vervoer. Met tram en bus stapt u uit op de Dam, met metro bij de halte Nieuwmarkt, uitgang Oude Hoogstraat.

Plan uw reis naar de Waalse Kerk op 9292.nl

per auto

Wanneer u toch met de auto reist kunt u in een van de parkeergarages in de buurt parkeren - hieronder een overzicht in de volgorde van de loopafstand van de garage naar de kerk:

• De Bijenkorf (ingang Beursplein)
  • Waterlooplein (ingang Valkenburgerstraat)
  • Stadhuis/Muziektheater (ingang Waterlooplein)
  • Markenhoven (ingang Anne Frankstraat)
  • De Kolk (ingang Nieuwezijds Voorburgwal)
  • P1 (ingang Prins Hendrikkade)
  • Oosterdok (Oosterdokstraat 150)

Parkeren in het centrum van Amsterdam kost zo'n € 5 tot € 7 per uur. De parkeergelegenheid op het Oosterdok is het voordeligst.

Meer informatie over verkeer en parkeren in Amsterdam

Kaartverkoop en kortingen

kaartverkoop

Toegangskaarten voor het programma van de Waalse Kerk kunt u via deze site te bestellen, tenzij anders aangegeven. Online bestellen is een makkelijke en snelle manier om er zeker van te zijn dat u tijdig kaarten heeft. Indien nog beschikbaar kunt u deze voorafgaand aan het programma ook aan de deur van de kerk verkrijgen. Telefonisch reserveren is helaas niet mogelijk.

kortingen

Wanneer er sprake is van mogelijke kortingen op een toegangskaart wordt dit bij het desbetreffende programmaonderdeel aangegeven. Heeft u een kaart met korting aangeschaft, toont u dan uw kortingspas of de legitimatie die de korting rechtvaardigt bij binnenkomst.

Bezoekersinformatie

zaal open

De kerkzaal is over het algemeen drie kwartier voor aanvang geopend. Raadpleeg voor de actuele openingstijden de pagina van het programmaonderdeel. Na aanvang van het programma is er geen toegang meer mogelijk.

toegankelijkheid

De kerkzaal is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden. Wanneer u met een rolstoel komt horen wij dit graag van tevoren zodat wij een rolstoelplaats kunnen reserveren. De kerk beschikt over een aangepast toilet. De consistoriekamer is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

bar en catering

Voorafgaand aan het programma en in de pauze verkopen wij over het algemeen koffie, thee, fris en wijn. Er kunnen uitzonderingen in ons programma zijn waarbij dit niet gebeurt.

Op afspraak kan voor een uitgebreidere catering voor besloten bijeenkomsten worden gezorgd. Neem hiervoor contact op via: info@dewaalsekerk.nl

eetgelegenheden in de buurt

In de directe omgeving van de Waalse Kerk zijn veel uitstekende eetgelegenheden.