Foto: Claudia Prieler

De internationaal vermaarde pianiste, Biljana Urban, heeft opgetreden in de meest gerenommeerde concertzalen zoals het Concertgebouw van Amsterdam, Radiokulturhaus in Wenen, Théâtre de la Monnaie in Brussel, in Tivoli Vredenburg. In Parijs concerteerde zij in belangrijke series zoals onder meer die van de Fondation Lili et Nadia Boulanger, Cité des Arts, Musée d’Orsay. Ook heeft Biljana Urban opgetreden tijdens vele internationale muziekfestivals, onder andere het Dubrovnik Summer Festival, het Festival van Vlaanderen, en het Orlando Festival. In 2012 was Urban uitgenodigd om een recital te geven ten ere van het veertigste jubileum van het  prestigieuze Philip Lorenz International Concert Series in Californië. Haar recitals en cd-opnamen zijn uitgezonden door Radio BBC 3, ORF Oostenrijk, Radio France Musique, NPO Klassiek, Radio Klara, Valley Public Radio of America en ook door verscheidene televisiezenders in Kroatië en Slovenië. 

Als kamermusicus trad ze op met de solisten van het Koninklijk Concertgebouw Orchestra, La Monnaie Symphony Orchestra en het Prague Philharmonic Orchestra. Biljana Urbans veelzijdige talenten hebben haar gebracht tot een veel geprezen recording artist, festival directeur, project regisseur, editor, jurylid van pianoconcours en gastdocent. Daarnaast  is zij ook een zeer geëngageerde pianopedagoog  en geeft wereldwijd lezingen en piano-masterclasses. Zij werkt momenteel met Exil.Arte Center van de ''Universität für Musik und darstellede Kunst Wien'' aan het oeuvre van haar in Tsjechie geboren grootvader, de componist Jan Urban. Als recording artist van het muzieklabel Naxos heeft Urban 6 CD albums uitgebracht. Haar opnamen van de piano werken van Florent Schmitt kregen enorme bijval.

 

 

 ...Biljana Urban heeft mij met haar aanstekelijke spel geheel in vervoering gebracht....groots, nobel, en diep peilend... - Emile Stoffels, Pianist 2015

 

Programma

Johann Sebastian Bach
Chromatic Fantasia and Fugue in D minor, BWV 903

Ludwig van Beethoven
Sonata op. 110 in A flat major

Florent Schmitt
Ballade de la Neige, op. 6

Dora Pejačević 
- An Dich, op. 44 
- Verwandlung, op. 37b (pianotranscriptie Biljana Urban)

Claude Debussy
- Cloches à travers les feuilles (Images, boek 2)
- D'un Cahier d'Esquisses 
- Préludes: La fille aux cheveux de lin, La cathédrale engloutie, Minstrels, Ondine & Feux d'artifice 

 

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €25,-
Korting  €20,- (CJP/stadspas groene stip) 
Student €10,-

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 

 


 

< Terug naar de agenda