In de serie Willem Brons Presenteert stelt Brons de nieuwe generatie pianisten voor aan het publiek. Drie talentvolle oud-deelnemers aan zijn jaarlijkse internationale masterclass (1995-heden) spelen een volledig recital op de zondagmiddag in De Waalse Kerk. De pianisten en hun repertoire worden geïntroduceerd door Willem Brons. Het tweede seizoen van Willem Brons Presenteert wordt geopend door Violetta Khachikyan.

Violetta Khachikyan wordt alom geprezen als “een ware artiest” voor haar “mooie toon en briljante instrumentale virtuositeit”. Als veelzijdige pianiste heeft Violetta vele muzikale interesses. Zo speelt ze graag romantische componisten en barokmuziek, maar ook twintigste-eeuwse en nieuwe muziek, evenals jazz en tango. Violetta's enorme talent is algemeen erkend. Ze won diverse prijzen op internationale pianoconcoursen, waaronder de Bremen International Piano Competition (eerste prijs, publieksprijs en twee speciale prijzen), de Helsinki International Maj Lind Piano Competition, de Scottish International Competition in Glasgow, de George Enescu International Piano Competition Bucharest en het Internationale Paderewski Concours. Violetta trad op met tal van symfonieorkesten, waaronder het Sint-Petersburg State Symphony, BBC Scottish Symphony Orchestra, Helsinki Philharmonic Orchestra en de Bremer Philharmoniker met wie ze ook Rachmaninov's tweede pianoconcert opnam. Recente albums van Violetta zijn een solo album met werken van Schumann en Kirchner, en het album "Fugenpassion" - met fuga's van Beethoven, Mendelssohn Bartholdy, Schumann, Franck, Szymanowski en Tanejev. Violetta studeerde aan het Rimski-Korsakov Staatsconservatorium van Sint-Petersburg en de Musikhochschule Lübeck. Momenteel geeft ze les aan de Hochschule für Musik und Theater "Felix Mendelssohn Bartholdy" Leipzig en de Musikhochschule Lübeck.

 

Programma

Samuel Scheidt (1587-1654)
Variationen über einen Gagliarde von John Dowland

Robert Schumann (1810-1856)
Carnaval opus 9

Jean Philippe Rameau (1683-1754)
Gavotte et six doubles

Maurice Ravel (1875-1937)
Tombeau de Couperin
Prélude, Fugue, Forlane, Rigaudon, Menuet en Toccata

 

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Toegangsprijs  €25,-
Vrienden van de stichting Eusebiuskring          €20,-
CJP & studenten €15,-
Tot 18 jaar Gratis toegang

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 

 

 


 

< Terug naar de agenda