Franz Schubert, Die schöne Müllerin
Marc Pantus en Daan Boertien

Voor dit concert keren Marc Pantus en Daan Boertien terug in De Waalse Kerk. Na hun indrukwekkende interpretatie van Schuberts Winterreise is het nu de beurt aan de cyclus 'Die schöne Müllerin'.

In 1823 ontdekte Schubert een verzameling gedichten van zijn tijdgenoot Wilhelm Müller. Deze bij uitstek romantische poëzie is eenvoudig en direct, eigenschappen die Schubert onmiddellijk aanspraken. Hij smeedde twintig van die gedichten aaneen tot zijn cyclus Die schöne Müllerin, waarin we een jonge wandelaar volgen in zijn liefde voor de dochter van een molenaar. De cyclus is het eerste voorbeeld in het genre van een aaneengesloten verhaal met een vrolijk begin, een hoopvol midden en, dat kan ook bijna niet anders, een tragisch einde.

Kom en beluister deze nieuwe muzikale samenwerking, waarbij bariton Marc Pantus en pianiste Daan Boertien u meenemen in dit romantisch poëtisch verhaal.

 

Programma

Franz Schubert, Die Schöne Müllerin D795

 

Uitvoerenden

Marc Pantus, bas-bariton

Daan Boertien, piano

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Toegangsprijs  €25,-

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend. 

 

 

 


 

< Terug naar de agenda