"Moge mijn pen zich bevochtigen met tranen, opdat hij zulk nat ook bij anderen uitlokt." Deze woorden schreef Telemann in het voorwoord van zijn indrukwekkende 'Brockes-Passion'. Telemanns 'Brockes-Passion' maakt nog altijd diepe indruk op de luisteraars. Alleen al de serene Sinfonia waarmee deze passie begint, bezorgt je ongetwijfeld kippenvel. Maar dan, de aarde beeft en schudt, Maria huilt, de apostelen weten zich geen raad... De tekstschrijver Brockes plaatst je midden in het lijdensverhaal. Telemann voegt daar met zijn aangrijpende muziek nog een extra dimensie aan toe.

Dit concert is een onderdeel van de “Ring van Brockes-Bach” , een cyclus van de Brockespassies van Händel, Telemann en Keiser en de Johannes Passion van Bach. Kijk voor meer informatie op www.apollo-ensemble.nl

 

Uitvoerenden

Renate Arends & Janneke Stoute, sopraan

Franske van der Wiel & Nicola Wemyss, alt

Adriaan de Koster & Pablo Gregorian, tenor

Michiel Meijer & Robbert Muuse, bas

 

Apollo Ensemble

Het Apollo Ensemble is als een kameleon. De ene keer een barokorkest, een volgende keer gerust een duo, trio of septet. Maar welke gedaante het ensemble ook aanneemt, deze musici zullen altijd worden gedreven door een gemeenschappelijke passie. Zij worden gegrepen door het wonder dat eeuwenoude muziek telkens weer als nieuw kan klinken. En wat is mooier en dankbaarder dan deze fascinatie te delen met het publiek? Welkom dus bij het Apollo Ensemble!

 

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €32,50,-
Korting  €27,50,- (Vrienden Apollo/CJP/student/stadspas groene stip)

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 

 

 


 

< Terug naar de agenda