Foto: Fleur Bijleveld

Stichting Noorderkerkconcerten organiseert jaarlijks een reeks van 30 succesvolle concerten in de Noorderkerk, waarbij topmusici uit binnen- en buitenland repertoire uit alle windstreken ten gehore brengen. Nu de verwarming deze winter in de Noorderkerk uit gaat, moest de stichting snel op zoek naar een andere locatie. Natuurlijk laat de culturele sector elkaar niet in de kou staan en is De Waalse Kerk verheugd om een aantal van hun prachtige concerten te huisvesten!

Hoe voelt het om los te gaan als God over je schouder meekijkt? Club Church, genoemd naar de befaamde queer nachtclub in Amsterdam, is een muziekvoorstelling geïnspireerd door een plek van tegenstellingen: het heilige en het godslasterende.

Voor veel mensen in de queer community is Club Church een plek waar je jezelf kan zijn en jezelf kan ontdekken. Maar er komt ook schaamte bij kijken. De kleurrijke feesten zijn op zijn zachtst gezegd vrijpostig. Het gedrag dat in Club Church normaal is, wordt door veel groepen in de samenleving afgekeurd, ook door religieuze groepen. Trombonisten Sebastiaan Kemner en Andrew Macleod verkennen samen met elektronisch performer Zeynep Oktar de complexe relatie tussen religie en queerness. In de setting van een nachtclub en met muziek van duizend jaar geleden, worden alle grenzen van genre en stijl genegeerd.

JacobTV - Jesus is coming
Hildegard van Bingen - verschillende hymnes
Trevor Grahl - nieuw werk (wereldpremière)
Zeynep Oktar - Club Church (wereldpremière)