Beethoven Minimized to the Max
Duo Pleyel: Richard Egarr & Alexandra Nepomnyashchaya

 

In hun project "Beethoven - Minimized to the Max" speelt Duo Pleyel, bestaande uit pianisten Alexandra Nepomnyashchaya en Richard Egarr, de komende drie jaar alle symfonieën van Beethoven in de versie voor 4 handen van Carl Czerny. Aan het begin van de 19e eeuw was repertoire voor 4-handig piano enorm in trek. Componisten schreven er steeds meer voor en daarnaast werden er 4-handige arrangementen van vocale muziek, kamermuziek, orkest- en operawerken gemaakt. Carl Czerny, de sterleerling van Beethoven, hoorde de meeste muziek van Beethoven in première gaan. Zijn transcripties van de symfonieën zijn moeilijk doch geniaal en hebben een groot musicologisch belang. Maar ze zijn vooral erg leuk om te spelen. In mei speelde Duo Pleyel al de 3e en 6e Symfonie van Beethoven in De Waalse Kerk. Dit programma bevat de 2 meest energieke symfonieën van Beethoven: Symfonie nr. 8 en 5. De 8e Symfonie van Beethoven is ondanks zijn korte duur van 25 minuten eigenlijk een van Beethovens meest extreme werken. De 5e is zeker zijn meest bekende.

Duo Pleyel ontleent zijn naam aan hun eigen piano thuis - een prachtig instrument gemaakt in 1848 door Pleyel, de favoriete pianobouwer van Chopin. Het Duo tracht om het rijke en prachtige repertoire voor piano 4-handen naar een breder publiek te brengen. Hun repertoire varieert van muziek van Johann Christian Bach en Mozart tot de minder bekende vroege romantici als Hummel, Czerny en Dussek, tot de grote populaire werken van Faure, Debussy en Ravel in de twintigste eeuw.

 

Programma

L. van Beethoven
Symfonie Nr. 8 in F-groot, Op.93 [Bewerkt voor piano 4-handen door Carl Czerny]

 - Pauze -

L. van Beethoven
Symphony No.5 in c-klein, Op.67 [Bewerkt voor piano 4-handen door Carl Czerny]

 

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €30,-
Korting  €25,- (CJP/student/stadspas groene stip)

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 

 


 

< Terug naar de agenda