Welkom in het hoofd en het hart van de geniale tiener Felix Mendelssohn Bartholdy. De jonge componist, die zich niet laat intimideren door de grote Ludwig van Beethoven, maar al vroeg zijn eigen stem ontwikkelt. Hoe ga je van ‘buitengewoon talentvol’ naar ‘gevierd componist’ in een levensfase waarin de meesten van ons worden aangestuurd door de puberteit?

Wonderkind Felix neemt je mee naar zijn diepste gedachten, muzikale inspiratiebronnen, buitenlandse reiservaringen en eerste meesterwerken. Sta met ons versteld van de virtuoze, sprankelende Eerste Symfonie geschreven door een 14-jarige, en begrijp met het luisteren naar Wer nur den lieben Gott lässt walten voor koor en orkest waarom Europa zo eensgezind was in haar lof voor deze wonderlijke jongeman.

Laten we eens proberen in het hoofd van een genie te kijken. Hoor de klankinvloeden van Mozart en Beethoven, en luister naar de eigen manier waarop Felix die verwerkt. Je ondergaat in dit concert zelfs een speciale compositie waarin het proces in Felix’ hoofd langzaam tot een prachtig koorwerk leidt. En we brengen een stuk van een hedendaags wonderkind; Caroline Shaw, de Amerikaanse componiste die al een Pulitzer Prize en een Grammy Award ontving.

Wonderkind Felix belooft een intense luisterervaring te worden; maak het mee!

 

Programma

Felix Mendelssohn Bartholdy: Jesus, meine Zuversicht
Ludwig van Beethoven: Die Geschöpfe des Prometheus
Wolfgang Amadeus Mozart: “Introïtus“ uit Requiem
Felix Mendelssohn Bartholdy: Kyrie in d
Felix Mendelssohn Bartholdy: Wer nur den lieben Gott lässt walten
Caroline Shaw: And the swallow
Felix Mendelssohn Bartholdy: Symfonie 1

 

Uitvoerenden

Ars Musica Concertkoor en Orkest
Patrick van der Linden, dirigent
David Prins, auteur teksten

 

Kaarten

Regulier €28,-
CJP/Stadspas €23,-
Student/Scholier   €12,-

 

 

 


 

< Terug naar de agenda