Nieuw is de bijzondere samenwerking tussen Marietta Petkova (piano) en Carel Kraayenhof (bandoneon). Twee meesters op hun instrument hebben elkaar gevonden in een autobiografisch getint programma, getiteld 'de Hand van de Beer'. Vanuit bewondering voor elkaars kunstenaarschap en een onmiskenbare klik ontstond het idee voor een gezamenlijke tournee. Met volksmuziek als onderliggend thema vertolken zij werken van o.m. Bach, Scarlatti, Schubert, en Argentijnse meesters als Piazzolla, Garçia en Piazzolla.

De composities worden afgewisseld met persoonlijke verhalen, zoals die over beider fascinatie voor de legendarische klassieke pianist Svjatoslav Richter, wiens reuzenhand ooit het kleine kinderhandje van Marietta omvatte en ter ere van wie Carel een poëtisch pianowerk schreef, dat hij later speciaal voor Marietta omdoopte in 'Ruka na Metchka ('de Hand van de Beer'). Een unieke topontmoeting tussen piano en bandoneon.

 

Programma

Scarlatti
Sonata no.20

Bach
Gigue uit Franse suite nr 6 

Schubert
Andante sostenuto uit Sonate D 960 

Carel Kraayenhof
'Rüka na Mechka' (Hand van een Beer)

Bach
Rondeaux uit 2e Partita

Bach/Busoni
Ich ruf zu Dich, Herr

Bach/Kempff
Siciliano

Rafael Rossi/Garcia 
- Viva Jujuy
- La Raqueña
- Vamos a chayar

Astor Piazzolla
Soledad

Bach/Siloti
Andante

Bach/Marcello
Presto

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €33,-
Korting  €28,- (CJP/student/stadspas groene stip)

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 

 

Nooit genoeg van Petkova? Ze speelt later dit seizoen nog twee concerten in De Waalse Kerk. Wilt u naar alledrie de concerten, dan bieden wij u graag een mooie korting aan. Klik hier voor meer informatie.

 


 

< Terug naar de agenda