In 2019 heeft The Big Sing een opdracht verstrekt aan de Amerikaanse-Nederlandse componist David Dramm. En dat verzoek was? Een werk te componeren dat tot de kern van de klimaatcrisis gaat

Zijn reactie hierop was een ambitieus, tweeledig werk The Protest & The Prophecy. Het eerste deel is luidruchtig, een collectief protest, speelt zich buiten af voor ‘marching band’ en community koor. Het tweede deel The Prophecy is meer verstild en wordt uitgevoerd door een klein beroepskoor.

Dramm liet zich inspireren door het fenomeen protestlied uit de roerige jaren zestig. Op 7 juli wordt in de Waalse Kerk het tweede deel The Prophecy apart uitgevoerd door een (speciaal voor dit project samengesteld) 16-koppig professioneel koor onder leiding van Michel Poels. Voorafgaand aan het concert is er een korte toelichting over het project.

Naast The Prophecy klinkt nog een aantal korte a capella werken. Een mooie kans om het jongste beroepskoor van Nederland in Amsterdam te horen debuteren in het allernieuwste werk van de vooraanstaande, en vooral vooruitstrevende, componist David Dramm!

 

 

Praktische informatie:


Datum: vrijdag 7 juli
Aanvangstijd: 20:15 uur
Eindtijd: 21:30 uur
Geen pauze 


 

< Terug naar de agenda