Wakana Shimizu speelde al op zeer jeugdige leeftijd Mozarts pianoconcert KV 414. In 2005 nam zij voor het eerst deel aan de internationale masterclass van Willem Brons en haar Haydn Sonate in C groot (Hob.XVI nr. 50) werd integraal uitgezonden op de Nederlandse radio. In 2010 won Wakana de eerste prijs tijdens de regio-finale van het Prinses Christina Concours, en haar debuut in het Concertgebouw volgde in 2011. Zij was te beluisteren tijdens diverse radio opnamens, zoals een door de VPRO uitgezonden optreden in het Bethaniënklooster in Amsterdam in 2011, en op Radio 4 in 2013. Toen moest zij nog afstuderen.

Opgeleid in Tokyo door Yasuko Kurosu, een oud-studente van Willem en Noortje Brons, is Wakana in 2015 bij Willem Brons aan het Conservatorium van Amsterdam cum laude afgestudeerd. Tijdens het Geelvinck Fortepiano Concours 2105 behaalde zij de tweede prijs en de prijs genoemd naar Romain d’Ansembourg. Wakana vormt een pianoduo met Willem Brons en zij spelen regelmatig op de Nederlandse podia stukken voor vier handen of twee piano’s.

Wakana speelt in de Waalse Kerk werken van Mozart, Chopin, Dutilleux, Schubert. Samen met Willem Brons zal ze Mozarts vierhandige sonate K.V.497 spelen.

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Toegangsprijs  €25,-
Vrienden van de stichting Eusebiuskring          €20,-
CJP & studenten €15,-
Tot 18 jaar Gratis toegang


*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


 

< Terug naar de agenda