Rembrandt Frerichs Trio: A Wind Invisible
Red Light Jazz
Foto: Mark Engelen

 

Het is met name de spannende locatie, het internationaal vermaarde en roemruchte Red Light District in de oude binnenstad van Amsterdam, dat het Red Light Jazz festival uniek maakt in de wereld. Ook dit jaar is de Waalse Kerk weer podiumlocatie van het festival. Zondag 11 juni vindt in de kerk een optreden plaats van het Rembrandt Frerichs Trio!

Pianist Rembrandt Frerichs staat internationaal bekend om zijn nieuwsgierige blik en vernieuwende samenwerkingen waarmee hij ‘zijn’ jazzmuziek steeds weer een nieuwe richting geeft. Na vijftien jaar van wereldreizen en toeren moesten de leden van het Rembrandt Frerichs Trio hun omzwervingen plotseling pauzeren toen de wereld in 2020 tot stilstand kwam vanwege COVID. Bekend om hun nieuwsgierigheid en hun vele samenwerkingen met musici uit alle windstreken – meest recent nog met de Perzische grootmeesters Hossein Alizadeh en Kayhan Kalhor – waren ze genoodzaakt tijdelijk een stapje terug te doen, te stoppen met reizen, optreden en samenwerken.

Die tijd van reflectie deed het Rembrandt Frerichs Trio beseffen hoe al hun reizen van de afgelopen vijftien jaar hadden geleid tot een gedeeld muzikaal vocabulaire en een zich steeds verdiepend creatief vertrouwen. Ze besloten een album op te nemen met stukken waarin ze hun collectieve herinneringen konden aanwenden in een gezamenlijke verbeelding waarin ze nog steeds de wereld rondreisden. In februari 2021 trokken ze zich terug in een voormalige kerk in Amsterdam, gevuld met antieke orgels, en namen ze in twee dagen een plaat op in samenwerking met Just Listen Records.

Het resultaat is het album "A Wind Invisible Sweeps Us Through The World", waarin het Rembrandt Frerichs Trio zich laat leiden door de melodie en hun gemeenschappelijke ervaring op de vele podia over de hele wereld waar het trio heeft opgetreden. De composities voelen tijdloos aan en hebben een wereldwijd karakter die culturen met elkaar verbindt. Het zijn liedjes die grenzen ontstijgen; grenzen tussen landen, continenten, en historische tijdperken, als soelaas in tijden van restricties.

 

Bezetting

Rembrandt Frerichs, piano

Tony Overwater, bas

Vinsent Planjer, drums, percussie

 

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €12,50

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 

 


 

< Terug naar de agenda